Същият инвеститор е отдавал апартаментите под наем, а после ги

...
Същият инвеститор е отдавал апартаментите под наем, а после ги
Коментари Харесай

Китаец купи 100 апартамента в центъра на Атина

Същият вложител е отдавал жилищата чартърен, а след това ги е продал на различен задграничен вложител, оповестява в. "Катимерини ", представен от Българска телеграфна агенция.

По данни на изданието предходната година директните задгранични вложения в бранша на недвижимите парцели и туризма в Гърция са възлезли на 765 млн. евро, а през актуалната година вложенията в недвижимости са нарастнали със 160 на 100.

От 2013 година до края на септември 2017 година управляващите в Гърция са дали 2014 "златни визи " (разрешителни за пребиваване) на купувачи на недвижими парцели, а събраните общи капитали от тези продажби се пресмятат на 1,1 милиарда евро.

"Златна виза " се дава в Гърция на вложители от страни отвън Европейския съюз, закупили парцели на стойност минимум 250 хиляди евро.

Китай е преди всичко по брой на дадените на вложители визи по тази стратегия. Непосредствено след него е Русия, а на трето място е Турция.

Търсенето на парцели от турци се ускори година след опита за прелом в Турция. Повечето от тях се интересуват от къщи в елитните атински покрайнини и квартали Вулиагмени, Вула, Глифада и Палио Фалиро с панорама към морето. Те са подготвени да дадат и половин милион евро за един парцел, настояват брокери в Гърция.

Турци купуват парцели в Атина >>>
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР