Същински трилър за финал приключи сезона за Болоня и Наполи,

...
Същински трилър за финал приключи сезона за Болоня и Наполи,
Коментари Харесай

Петзвездна драма за финал на Болоня и Наполи

Същински трилър за край завърши сезона за Болоня и Наполи, откакто домакините взеха триумфа с 3:2 в мач от 38-ия кръг в италианската Серия А. Два гола на Федерико Сантандер (43 и 88) и един на Браим Джемаили (45) бяха попаденията за отбора от Реджо Емилия, а Файзи Гулам (57) и Дрийс Мертенс се разписаха за вицешампиона в Италия.



С триумфа си Болоня зае десетото място в крайното класиране с 44 точки, само че положителната вест за някогашния отбор на българина Николай Илиев е, че завършекът на акцията пристигна със седем следващи домашен победи. Наполи, воден от Карло Анчелоти, пък финишира за следващ сезон зад първенеца Ювентус на 11 точки зад „ бианконерите”.

Иначе всичко на „ Ренато Дал’Ара” започва в 43-ата минута, когато Родриго Паласио центрира приятно отляво за Сантандер, а стрелецът от близко с глава не пропусна да открие – 1:0. В самия завършек на първото полувреме пък Сантандер пусна за Джемайли в центъра, който напредна и с мощен удар пред границата на наказателното поле с левия крайник удвои актива на домакините.

В 57-ата минута на мача пък Фабиан Руис изведе приятно отляво Файзи Гулам, а крайният защитник на Наполи стреля мощно по диагонала и понижи резултата. 20 минути по-късно Юнес Амза бе забелязан в наказателното поле и сви за Дрийс Мертенс, който от близко пък изравни резултата.

Все отново трите точки останаха за Болоня, откакто в 88-ата минута Дайкс стреля по диагонала, само че Сантандер реши да отклони топката с глава. Това бе задоволително, с цел да може траекторията ѝ да се промени и да влети за трети път във вратата на Орестис Карнезис.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР