Същински антирекорд по неявяване на работа е отбелязал депутатът от

...
Същински антирекорд по неявяване на работа е отбелязал депутатът от
Коментари Харесай

За ден работа Пеевски получава заплата две години

Същински антирекорд по отсъствие на работа е отбелязал депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски. Той е посетил Народното събрание едвам един път за последните две години. Това демонстрира информация, предоставена от Народното събрание на гражданското съдружие БОЕЦ по Закона за достъп до социална информация. Заплатата му обаче се изплаща, а отсъствията от пленарната зала са извинени, написа в. Сега.
Депутатът предприемач е бил на работа за последно на 19 април 2017 година - деня, в който се организира първото съвещание на актуалното 44-то Народно заседание. Оттогава до 30 април 2019 година той не се е явил на нито едно пленарно съвещание, нито е взел участие в работата на парламентарните комисии, въпреки че и досега се води член на две - по икономическа политика и по земеделие.
Пеевски няма изявления, не се е включвал в парламентарния надзор и нито един път през последните две години не е бил командирован. Законодателната му активност се свежда до два законопроекта - промени в Закона за банковата неплатежоспособност и в Закона за наложителното складиране на печатни и други творби. Той обаче е съвносител и по никакъв метод не се е включвал в тяхното разискване, както и в гласуването им.
От парламентарната администрация отхвърлят да отговорят непосредствено на въпроса на БОЕЦ какъв брой и какви санкции, дисциплинарни ограничения и наказания са били наложени на Пеевски за несъблюдение на служебните му отговорности.
Вместо това препращат към уеб страницата на Народното събрание, където се поместват наказванията за нарушавания на етичните правила и на разпоредбите за държание на депутатите. Пеевски, естествено, няма такива, защото не е участвал. От регистъра на неоправданите отсъствия се вижда, че такива постоянно се регистрират на Пеевски за съвещания на комисии. Това значи, че губи спомагателните пари, които се дават на депутатите за присъединяване в комисии. За каква сума става въпрос, не е ясно.
Показателен е още фактът, че депутатът въобще не се е възползвал от опцията да си назначи нещатни сътрудници, въпреки че парламентарният устав му дава право и даже планува спомагателни пари за това.
НЕЯСНОТА
От БОЕЦ питат и дали Народното събрание има информация за местонахождението на Пеевски, за който сдружението уточни, че не е известно дали изобщо обитава в България или другаде в Европейски Съюз. Въпросът е значителен, защото законът изисква от претендентите за европейски избори, какъвто е Пеевски, да са живели най-малко през последните 6 месеца в страната или в Европейски Съюз. От парламентарната администрация обаче показват, че тази информация „ не касае активността на Народното събрание като длъжен по закона индивид “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР