Същинската фаза в Шампионската лига за сезон 2018/2019 вече стартира.

...
Същинската фаза в Шампионската лига за сезон 2018/2019 вече стартира.
Коментари Харесай

През този сезон фаворитите за крайния успех в Шампионска лига са наистина много

Същинската фаза в Шампионската лига за сезон 2018/2019 към този момент започва. За страдание на мнозина, през този сезон няма да забележим българско присъединяване в груповата фаза. Въпреки това очертаващите се борби няма да ни оставят да скучаем. Очакванията са за извънредно оспорван шампионат, в който силите на топ любимците наподобяват съвсем изравнени. Ако в предходните сезони можеше да се предскаже кои ще са двата отбора на финала или пък четирите полуфиналисти, то в този момент сходни прогнози наподобяват немислими. Очаква ни мощен сезон в най-комерсиалния европейски клубен шампионат, а любимците за крайната победа не са един или два.
Битките от груповата фаза на конкуренцията занапред предстоят, като всяка една от тях може да наблюдавате онлайн в платформата на Betfair. Нека разгледаме по двойки всяка една група, след което да забележим кои тимове са считани за топ любимци.

Групи A и B

В първата група в шампионата са събрани отборите на Атлетико Мадрид, Борусия Дортмунд, Монако и Брюж. Няма спор, че борбата за първите 2 места ще се води сред първите 3 отбора, като Монако остава някак по-назад от Атлети и Борусия. През последната година “монегаските ” изгубиха своя порив, който ги класира на полуфинал в конкуренцията през сезон 2016/2017, тъй че Атлетико Мадрид и Борусия Дортмунд са изявените любимци в тази група.
Група B на конкуренцията е една от най-оспорваните. Букмейкърът Efbet дава най-големи шансове за триумф в нея на Барселона, само че също така там се подвизават още Интер и Тотнъм. Очаква се те да спорят за втората позиция, а четвъртият отбор ПСВ Айндховен е в ролята на новобранец.

Групи C и D

Една от най-тежките групи несъмнено е група C. В нея място откриха Ливърпул, Наполи, ПСЖ и Цървена Звезда. Тук няма спор, че първите 3 изброени отбора ще си оспорват лидерските позиции, а сръбският гранд ще играе ролята на отбор, който ще обърква проекти. Мнението на доста спортни анализатори, измежду които и тези от Nostrabet, е, че това е най-трудната група, само че освен поради наличието на три гранда, само че и поради присъединяване на Цървена Звезда. Сърбите има какво да покажат, откакто са в напредък през последните години и даже да не стигнат до класиране напред, могат да вземат точки от всеки един от останалите тимове.
В четвъртата група на шампионата са събрани много равностойни отбори. Там са Галатасарай, Порто, Шалке 04 и Локо Москва. Тук мъчно можем да определим топ любимец. Турските отбори по традиция играят мощно вкъщи и в случай че Галатасарай завоюва трите си семейства плюс още точки на открито, то има действителни шансове да излезе от групата. Порто и Шалке наподобяват най-сериозните кандидати за другото място.

Групи E и F

Байерн Мюнхен е огромният любимец в група E на Шампионска лига, откакто се падна дружно с тимовете на Аякс, АЕК Атина и Бенфика. Немският гранд несъмнено не би трябвало да има проблеми в тази група и най-нормалното нещо в нея е да я завоюва, като е допустимо да го направи даже с цялостен актив от точки.
В идната група Ман Сити е апетитен за любимец, което е в границите на разумните разбори, тъй като другите отбори там са Лион, Шахтьор Донецк и Хофенхайм. Ако първото място наподобява ясно, то борбата за втората позиция ще е жестока.

Групи G и H

Шампионът от последните 3 сезона на шампионата Реал Мадрид се падна в група G. Там са още ЦСКА Москва, Виктория Пилзен и Рома. Като се има поради класата на Реал и Рома, то надали ще забележим изненада тук.
В последната група също е много забавно. Там за първите 2 места ще се борят с всички сили отборите на Ювентус, Валенсия и Ман Юнайтед. Другият отбор в групата е швейцарският Йънг Бойс, който не е апетитен измежду любимците в нея, само че все пак има какво да показва в мачовете си. Несъмнено и тук борбата ще бъде огромна.

Кои са любимците за купата?

Представа за възможностите на другите тимове за финалния триумф в Шампионска лига през този сезон всеки може да си направи с обзор на оценките в букмейкърските уеб сайтове. Освен разнообразните коефициенти, потребителите могат да вземат бонус код за Winbet, който е в разнообразни разновидности и се предлага за нови и съществуващи клиенти. Чрез него потребителите могат да прибавят повече средства за залози на мачовете от Шампионска лига. Освен това има и варианти за избор на финалния победител в конкуренцията.

Основният любимец за трофея е Манчестър Сити, само че анализаторите считат, че това се дължи на лесната група, в която попадна британският първенец. Истинската оценка може би ще забележим чак на осминафиналите. Другите изявени любимци са тимовете на Барселона, Ювентус, Байерн Мюнхен, Ливърпул и Реал Мадрид. Оценките за тези отбори са съвсем изравнени, както и класите им. Тук още веднъж можем да посочим, че Байерн Мюнхен, а за какво не и Реал Мадрид, попаднаха в леки групи, в които надали ще имат проблеми. Далеч по-различна е обстановката за Барса, Юве и Ливърпул, само че все пак отборите имат нужната класа да стигнат до финала. Ливърпул го направи в предишния сезон, само че загуби, Юве в този момент разполага с Роналдо и ще се стреми към трофея, а Барселона има упоритостта да се поправи за пропуснатите шансове в шампионата през последните години.

ПСЖ и Атлетико Мадрид са други отбори, които следват главните водачи за купата. Със сигурност и тези два отбора са с огромни упоритости за триумф. Онлайн букмейкърът bet365 подрежда на много по-задна позиция тимове като Ман Юнайтед, Интер, Рома и Борусия Дортмунд. Непостоянството в тяхната игра и представянето им е основната причина за това, само че няма подозрение, че тези тимове могат да се оправят с всеки.

Дори да оставим настрани тимовете с ниски шансове за успех в Шампионска лига този сезон и вземем единствено основните любимци, отново сме изправени пред доста сложен избор. През този сезон силите са изравнени и разнообразни европейски грандове, от разнообразни страни ще се борят за финалната победа. През предишния сезон не липсваха и изненадите, като малко хора чакаха Ливърпул да стигне край, а още по-малко смятаха, че Рома може да е един от полуфиналистите. Нека изчакаме и да забележим дали ще има изненади през новия сезон или топ любимците ще оберат овациите и ще си оспорват трофея в последните етапи на шампионата. Едно е несъмнено - чакат ни доста зрелищни мачове с марката Шампионска лига. /faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР