Същевремнно в Германия повече от 120 католически священици и църковни

...
Същевремнно в Германия повече от 120 католически священици и църковни
Коментари Харесай

Конфликтът Русия-Украйна: „Ты меня уважаешь?!“ или адмиралско корабокрушение на сушата

Същевремнно в Германия повече от 120 католически священици и църковни чиновници оповестиха принадлежността си към гей и лезбо-общностите (ЛГБТ), като приканиха църквата да скъса с остарелите канони в отношението си към половите разлики.

Корабокрушение на сушата

В Германия потъна нещо като военно-политически „ Титаник “. След гръмък скандал подаде оставка командващият Военноморските сили на Федералната република вицеадмирал Кай-Ахим Шьонбах. На 21 януари, по време на публично посещаване в Индияq флотският шеф е декларирал, че Украйна в никакъв случай няма да си върне Крим, че Путин желае почитание, което несъмнено е заслужил, че с Путин следва да се „ кооперираме “, а паниката към евентуално навлизане на съветски войски в Украйна е „ неуместна “.

Последва остра реакция на украинското държавно управление и на съдружниците от НАТО и... Всъщност адмиралът единствено е озвучил пред индийските си домакини това, което от десетилетия си приказват на ухо политически и военни водачи в Германия. Че стопанската система и политическата върхушка е пропита от съветски шпиони и съветско влияние; че през целия си управнически интервал фрау Меркел бе твърда опора на Русия и до момента в който на думи отправяше сериозни бележки към съветската политика, на дело по всякакъв начин препятстваше приемането на строги наказания против режима в Кремъл и бе правилен съдружник на източната империя.

Ангела Меркел бе най-твърдият съперник на приемането на Грузия и Украйна в НАТО. Германия дружно с Франция бе стратегът и непрекъснатият бранител на провалените Мински съглашения. На реговорите през 2015 година немските и френските дипломати извиваха ръцете на украинските представители да подпишат споразумение с донбаските и луганските терористи, Путин да не поеме никакви отговорности, само че да си резервира опциите да манипулира договарянията и да ескалира експанзията си против суверенна Украйна.

Едва през днешния ден европейската общност може да разбере с какви титанични старания президентът Петро Порошенко е устоявал позицията на страната си против координирания напън на Германия, Франция и Русия.

Разбираме и упорството, с което фрау Меркел отстояваше построяването на газопровода „ Северен поток 2 “, умислен и сбъднат като стопански кинжал в гърба на Украйна и като стратегическа верига, която още по-силно привързва Шрьодерова Германия към монополиста „ Газпром “ и поддържа дълготрайните проекти на Путин да вбие чеп в връзките сред атлантическите съдружници, сред Европа и Америка.

Не би могло да бъде другояче, откакто повече от 4 200 немски компании оперират в днешна Русия след удобни контракти, покровителствани от Кремъл. Така и немският бизнес извлича оптимално високи облаги, и опърпаната съветска стопанска система получава глътка О2 и достъп до най-високи технологии, съвременни „ ноу-хау “ и инженерно-технически фрагменти, каквито не е виждала от 1933-1941 година

Още по-ясни стават и „ кардиналните “ възражения на немското държавно управление против изпращането на ефикасни оръжия във воюваща Украйна. Германия даде обещание палатки и одеала, лекарства и полева болница. Сиреч, милосърдните рейнски пацифисти ще лекуват последствията от съветската експанзия, само че няма да се опитат да унищожават аргументите за нашествието, за убийствата и осакатяванията на хиляди украински воини. „ Човешко, прекомерно човешко “, би иронизирал мрачният немски мъдрец Фридрих Ницше.

„ Принципната “ позиция на фрау Меркел и на настоящето немско държавно управление е да не доставя оръжия на страни, които имат „ териториални спорове “ със съседите. Чудесно. Но в Индия идват солидни оръжейни доставки от Германия, като че ли сред Индия и Пакистан не тлее десетилетен териториален спор за противоречивия Кашмир. Или оня спор е надалеч от Европа, в него не взе участие Русия и може би никой няма да забележи двойния критерий, с които от дълго време мерят немските политици и предприемачи?

Има си крушка опашка

Според неофициални данни от обществените мрежи, оставката на вицеадмирал Шьонбах идва вследствие на 12-месечно следствие на контраразузнавателните служби на НАТО. Те са открили, че морският вълк е бил вербуван от ГРУ, като е снасял данни на руснаците и е изпълнявал поръчки на Кремъл. След като е бил оголен от натовските търсачи на „ къртици “, с него е водена двойна игра. Били са му подавани стратегическа дезинформация и леко фризирани лъжливи данни.

След нелепото му изявление Шьонбах става неуместен и за двете страни и незабавно е посъветван да подаде оставка. Коментаторите, които му предсказват бляскана кариера в „ Газпром “ или „ Росатом “, сходно на някогашния канцлер Герхард Шрьодер, малко избързват. Засега против хер Шьонбах се води разследване, евентуално следва съд при затворени порти и в случай че бъде потвърдена виновността му, най-вероятно до края на дните си ще написа записки в някой от първокласните немски затвори.

Агресивните войни на Кремъл постоянно стартират с някаква (уж) изненада, за която военните и политическите стратези на Путин считат, че никой не се досеща. През август 2008 година нашествието против Грузия стартира в хода на постоянното обучение " Кавказ-2008 ", като авансово към грузинската граница бяха струпани войски и техника, седемкратно превъзхождащи цялата грузинска войска.

През октомври 2016 година постоянно димящият авионосен крайцер " Адмирал Кузнецов " публично се бе насочил към Сирия, само че внезапно в Черна гора бе оголен опит за държавен прелом, " Кузнецов " смени курса си и се плъзна около крайбрежията на Черна гора, а шефът на КГБ/ФСБ дойде в Белград, с цел да събере оживелите черногорски заговорници.

.

Струпаните 100 000 съветски бойци надали ще се втурнат в челна офанзива против 240-хилядната украинска войска, към този момент добре въоръжена, подготвена и мощно стимулирана да отбрани отечеството си.

Мнозина наблюдаващи считат, че въоръжената формация ще играе ролята на вторичен, отвличащ вниманието фактор. Путинските сътрудници залагат на прелом вътре в украинското държавно управление, където разчитат на свои „ хранени хора “ измежду олигарсите и политическите дейци към президента Володимир Зеленский.

Ала с всеки минал ден възможностите на съветския агресор понижават. Може би от 1961 година насам НАТО и Европейски Съюз, остарели и нови членове на евро-атланическата общественост не са били толкоз консолидирани, уверени, единни. Съединени американски щати доставят въоръжение и техника за 200 млн. $, Британия и Франция изпратиха контингент специфични сили за бързо реагиране в Естония и Полша, стовариха най-модерни самонасочващи се снаряди, гранати и противотанкови комплекси. Испания изпраща кораби в Черно море. Чехия достави големокалибрени снаряди за тежката артилерия.

От началото на съветската експанзия през 2014 година Съединени американски щати са оказали материална и финансова помощ на Украйна в размер на 2,7 милиарда $.

Лъжат съветските и българските медии, които настояват, че Западът бил „ изоставил “ Украйна сама против Путиновите пълчища. Нима досегашната политическа, дипломатическа и военна поддръжка е занемаряване?

Със съдружници като Съединени американски щати, Обединеното кралство, Полша, Литва, Естония, Чехия, Испания, Франция и Нидерландия Украйна не би могла да се усеща сама.

Данило Вознесенски
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР