Същевременно той подчерта, че страната му няма проблем с доставките

...
Същевременно той подчерта, че страната му няма проблем с доставките
Коментари Харесай

Ердоган отправи сериозно предупреждение към Европа

Същевременно той акцентира, че страната му няма проблем с доставките на съветски газ
Турският държавен глава Реджеп Тайип Ердоган предизвести, че Европа към този момент не е по този начин спокойна във връзка с енергетиката, както е била преди дефицита на природен газ.

Тогава континентът бе фокусиран върху прекосяването към възобновима сила, съобщи турската държавна телевизия ТРТ Хабер.



Ердоган приказва в самолета пред публицисти на връщане от обиколка в страни от Западните Балкани. Той подсети за предходни свои диалози с някогашния канцлер на Германия Ангела Меркел и с президента на Франция Еманюел Макрон, в които те са заявявали желанията си да затворят своите Топлоелектрическа централа и даже АЕЦ и да преминат към възобновима сила.

Турският президент уточни, че е разговарял по тематиката и с сегашния канцлер на Германия Олаф Шолц, който е бил корав в желанието си да не отстъпва от курса на своята предшественичка.

Ердоган обаче акцентира, че след прекъсването на съветския газ обстановката е изменена.
„ Европа не се усеща толкоз удобно и умерено, както се счита. Положението върви в доста друга посока “, сподели той.
По думите му „ Русия не е взела тези решения и не е направила тези стъпки току-тъй “.

Той предвижда, че идната зима няма да мине толкоз леко за Европа. Според него тя ще е доста проблематична зима. От финансова позиция пък ще е с доста тежки сметки.

Същевременно турският държавен глава увери, че страната му няма проблем с доставките на газ и Русия не ѝ постанова каквито и да било наказания. Той уточни даже, че е имал диалози за цената с съветската страна.

Нещо повече, по думите му е допустимо ситуацията за Турция да стане даже по-добро, в случай че съветската страна прояви позитивен метод по отношение на Анкара. Отделно, Ердоган загатна и желанието на Турция още следващата година да вкара в употреба личните си газови находища, открити в Черно море.
Източник: dnes.dir.bg
Източник: svobodnoslovo.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР