Същевременно на непланирана конференция американският президент Доналд Тръмп изрази увереност,

...
Същевременно на непланирана конференция американският президент Доналд Тръмп изрази увереност,
Коментари Харесай

Давос 2020: Урсула фон дер Лайен обеща ЕС да бъде "по-уверен" на световната сцена

Същевременно на непланирана конференция американският президент Доналд Тръмп изрази убеденост, че Съединени американски щати ще реализиран ново комерсиално съглашение с Европа, аргументирайки се, че водачите в района нямат различен избор, с изключение на да сключат договорка на фона на опасността, че могат да бъдат въведени мита върху вноса на коли в Съединени американски щати

По-уверена позиция на Европейски Съюз на международната сцена и повече дейности във връзка с климатичните промени и отбраната на данни. Това бяха посланията към водачите на ръководителя на Европейската комисия (ЕК) Урсула фон дер Лайен по време на Световния стопански конгрес в Давос. Речта й беше една от най-чаканите на събитието. По време на нея ръководителят на Европейска комисия акцентира също, че " хората и нациите би трябвало да си сътрудничат, с цел да се оправят с провокациите, едно от най-големите от които е изменението на климата ", както и че съюзът е подготвен да поеме управителна позиция в тези процеси.

Плановете

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики " През идващото десетилетие от европейския бюджет ще бъдат заделени 1 трлн. евро за вложения в зелени технологии, с цел да може Европейски Съюз да се трансформира от стопанска система, учредена на използването на изкопаеми горива, в устойчива такава ", напомни Фон дер Лайен. В Давос тя още веднъж повтори задачата на Европейски Съюз да бъде " първият климатично безпристрастен континент " до 2050 година

" Европейската зелена договорка е нашата нова тактика за напредък. За пръв път Европа има преимущество, което планираме да засилим ", сподели тя. Въпреки това Фон дер Лайен означи, че за справяне с проблемите, свързани с изменението на климата, както и за гарантиране отбраната на европейските ползи, служащи и предприятия са нужни " старания на световно равнище ".

Тя сподели също, че Европа върви по пътя на промяна към " стопанска система на данните ", които разказа като " възобновим и също толкоз скъп запас като слънцето и вятъра ". В неразучените данни има скрити съкровища и неизползвани благоприятни условия за бизнеса и обществото, счита ръководителят на Европейска комисия. В тази връзка тя съобщи, че Европейският съюз ще взе участие в основаването на рамка, която да разреши следеното потребление на нелични данни от държавните управления, бизнесите и откривателите за стимулиране на нововъведенията.

Фон дер Лайен акцентира обаче, че персоналните данни на хората въпреки всичко ще останат предпазени. " За нас отбраната на цифровата еднаквост на човек е доминиращ приоритет. Индивидът е преди всичко жител – с права и надзор върху живота си. Независимо дали е във физическия или цифровия свят, правата на жителите би трябвало да бъдат предпазени ", сподели тя.

Същевременно на непланирана конференция американският президент Доналд Тръмп изрази убеденост, че Съединени американски щати ще реализиран ново комерсиално съглашение с Европа. Той аргументира тезата си, като сподели, че " водачите в района нямат различен избор, с изключение на да сключат договорка " на фона на опасността, че могат да бъдат въведени мита върху вноса на коли в Съединени американски щати. В изявлението си Тръмп загатна също, че е имал " страховит диалог " с ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в коридорите на Световния стопански конгрес във вторник.

Бъдещето на технологиите

Главният изпълнителен шеф на Гугъл Сундар Пичай

[Reuters] Главният изпълнителен шеф на Гугъл Сундар Пичай също изнесе тирада на Световния стопански конгрес в Давос през днешния ден. Той съобщи, че компанията се " оправя добре единствено когато и другите около нея се оправят добре ", като сподели, че рискът софтуерният колос да стане прекомерно мощен не е аргументиран.

В речта си Пичай подчертава върху тезата, че " поверителността не може да бъде първокласна стока ". Той още веднъж повтори уговорката на Гугъл по отношение на отбраната на информацията на нейните консуматори, както и че тази философия се намира " в основата на това, което компанията прави ". " Потребителите влизат в Гугъл в доста значими за тях моменти, задават ни въпроси, а ние работим и с сензитивната им информация в Gmail, Гугъл Drive и така нататък - по тази причина е належащо да спечелим тяхното доверие ", сподели Пичай по време на речта си в Давос.

Главният изпълнителен шеф на софтуерния колос уточни Общия правилник на Европейски Съюз за отбрана на данните (GDPR) като " страховит пример ", който може да послужи като примерна рамка за основаване на сходно законодателство и в други страни. Той добави, че изкуственият разсъдък (AI) може да помогне за възстановяване на поверителността, защото ще разреши на фирмите да употребяват по-малко персонални данни напред във времето.

Пичай, който пое основната роля и в компанията майка на Гугъл - Alphabet, откакто предишния месец създателите Лари Пейдж и Сергей Брин се отдръпнаха, съобщи, че опазването на здравето е секторът с максимален капацитет във връзка с изкуствения разсъдък през идващото десетилетие.

Той също по този начин счита, че изчисленията, правени от квантовите компютри, могат да се трансфорат в надеждна опция на криптирането. " Квантовите компютри имат капацитета да трансформират криптирането, каквото го познаваме през днешния ден. Смятам, че комбинацията от изкуствен интелект и квантови калкулации може да спомогне за решаването на едни от най-големите проблеми пред бизнеса, държавните управления и обществата ", сподели той.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР