Същевременно е оправдан по обвинения за побой и изнасилванеШпионирането на

...
Същевременно е оправдан по обвинения за побой и изнасилванеШпионирането на
Коментари Харесай

Затвор за испанец, шпионирал съпругата си в WhatsApp

Същевременно е оневинен по обвинявания за побой и обезчестяване

Шпионирането на брачната половинка в WhatsApp е подсъдимо занятие

Жител на испанския град Елче във Валенсия получи присъда от две години затвор и санкция в размер на 3249 евро за шпионаж на брачната половинка си посредством месинджъра WhatsApp, като в това време беше оневинен по обвиняване за обезчестяване и побой над своята половинка.

32-годишният бизнесмен, маркиран в документите с букви J.G.A., е притежател на магазин за компютри. Според съдиите, специфични знания на ответника в региона на информатиката са му разрешили да конфигурира на компютъра си шпионски програмен продукт, с цел да следи диалозите и кореспонденцията на брачната половинка си в нейния WhatsApp акаунт.

Освен това ответникът е бил в положение да прави фотоси на редица преписки, потвърждаващи изневярата на неговата жена с различен мъж, а по-късно да изпраща фотосите на пострадалата страна. Според правосъдното разпореждане, ответникът е „ рестартирал ” телефона на жена си, с цел да отстрани всяко доказателство за шпионската си активност, тъй като е знаеше сигурно, че може да бъде осъден за сходни дейности.
още по тематиката
И най-после – като главно доказателство за виновност, съдът в Аликанте акцентира признанията на подсъдимия, направени в хода на следствието, макар че по време на правосъдното съвещание той изрично е отказал да признае виновността си.

Според окончателното умозаключение на съда, прихващането на връзки на жертвата предизвиква съществени вреди на персоналния й живот, тъй като шпионажът е осъществяван без нейното позволение.

В допълнение към обвиняванията за „ шпионаж ” и откриване на персонални данни, отбраната е упорствала също за присъда по седем обвинявания за обезчестяване, два случая на закани, четири случая на злоупотреби и травмиране на жертвата. Накратко, по всички тези обвинявания прокуратурата е поискала 78 години затвор за испанеца.

Въпреки това съдът в Аликанте издава оправдателна присъда по целия лист от обвинявания. Според съдиите, прокуратурата е доставила „ доста нежни ” и „ незадоволителни ” материални доказателства по време на процеса.

Съдът постанова санкция и две години затвор за провинилия се испанец, като също по този начин му не разрешава да контактува по какъвто и да е метод със брачната половинка си в продължение на четири години, оповестява локалният всекидневник „ Леванте ”.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР