Същевременно десетки хиляди руснаци напускат Русия, като само изселилите се

...
Същевременно десетки хиляди руснаци напускат Русия, като само изселилите се
Коментари Харесай

Путин насърчава майчинството с противоречив закон

Същевременно десетки хиляди руснаци напущат Русия, като единствено изселилите се в Израел етнически евреи от началото на войната в Украйна към този момент надвишават 20 000 души.

С цел да насърчи съветските жители да имат повече деца, съветският президент възвърне с декрет от понеделник купата „ майка-героиня ”, основана от Сталин през 1944 година и анулирана след разпада на Съюз на съветските социалистически републики, оповестява Newsweek. Почетната дефиниция се отнася за майки с 10 деца. Званието ще бъде приравнено към най-високите съветски оценки " Герой на Русия " и " Герой на труда ".

Титлата " майка героиня " планува и веществен тласък от еднократна награда в размер на един милион рубли ($16 400) които се изплащат, щом десетото дете навърши една година. Другото значимо изискване за приемане на сумата е останалите 9 деца да са живи. Изключения ще се вършат за майки, чиито деца са починали или изчезнали „ при отбрана на отечеството “ или при осъществяване на „ военна работа или цивилен дълг “.

Междувременно, говорейки пред...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР