Съществуват страхове, че с Истанбулската конвенция или последващо законодателство могат

...
Съществуват страхове, че с Истанбулската конвенция или последващо законодателство могат
Коментари Харесай

Каракачанов: По-добре да питаме народа за третия пол и еднополовите бракове


Съществуват страхове, че с Истанбулската спогодба или следващо законодателство могат да се отворят порти за неща, които българското общество не приема, като така наречен „ трети пол ”, „ гей бракове ” и така нататък Това съобщи вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов, съобщи кореспондент на БГНЕС.

„ И в случай че ще питаме народа за нещо е по-добре да го попитаме за това: Вие съгласни ли сте за това България да одобри „ трети пол ”? Вие съгласни ли сте с концепцията за джендър обучение и джендър политика? И трето: Вие одобрявате ли еднополовите бракове? И когато народът се обясни по този въпрос няма потребност политиците повече да спорят. Така че да хванем бика за рогата и да го решим веднъж за постоянно ”, счита той.

По-рано през днешния ден от Вътрешна македонска революционна организация разпространиха обръщението на ръководителя на партията Красимир Каракачанов, в което се споделя, че формулировката на въпроса на Българска социалистическа партия „ Против ли сте ратификацията на така наречен Истанбулска спогодба? “ може да бъде основателно оспорена в Конституционния съд, защото за законно юридически заглавие се счита формалното, а точно - Конвенцията на съвета на Европа за предварителна защита и битка с насилието над дами и домашното принуждение. Самият въпрос е прекомерно подробен и няма да има правни последствия за българското законодателство отвън обсега на Истанбулската спогодба.

„ Очевидно е, че обществото в голямата си част изрично отхвърля термини като „ обществен пол “ и политики като „ джендър образование “ и така нататък Още по-малко е склонно такива да бъдат позволени в детските градини, учебните заведения и университетите. От обществения спор става изцяло ясно, че българите не утвърждават гей браковете и че има ясни настроения всички тези въпроси да бъдат сложени в тяхната целокупност.

Въпросите, които вълнуват българското общество и които предлагам да бъдат сложени за гласоподаване от един народен референдум, са следните:

1. Съгласни ли сте с въвеждането на трети пол, обществен пол и джендър еднаквост в българското законодателство?

2. Съгласни ли сте да се вкара джендър образование в българската просветителна система?

3. Съгласни ли сте с признаването на еднополови бракове в България?

Призовавам ръководителите на всички парламентарно показани партии, в комфортно за тях време, да стартираме съвещания и да откликнем държавнически на гласа на народа “, се споделя в обръщението на Вътрешна македонска революционна организация. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР