Съществуват някои поверия, които са така популярни, че сякаш знаем

...
Съществуват някои поверия, които са така популярни, че сякаш знаем
Коментари Харесай

Защо не трябва да изхвърлите боклука вечер и да се гледате в огледало

Съществуват някои поверия, които са по този начин известни, че като че ли знаем техните разумни пояснения. Някои от тях са свързани с това:
Защо да не изхвърлите боклука вечер и да не се гледате в огледалото през нощта? Какво се крие зад тях, предлагаме ви дружно да разбулим тайната:
Защо да не изхвърлите боклука вечер?
Всички знаем, че по някаква причина не може да изхвърляме боклука вечер или след залез слънце. Макар, че вечерта е комфортно време, тъй като заран, постоянно няма даже свободна минута, с цел да го създадем, преди работа. И, въпреки всичко, не е доста вярно!
Едно от обясненията за знаците споделя, че човек, който вечер изнася боклука, има какво да скрие. Ако някой видя, че комшия прави това след залез слънце, тогава към него се отнасяха с съмнение. Ами в случай че се отървавате от доказателства и улики?
Според по-логична версия, поличбата може да се изясни с обстоятелството, че в предишното хората са се придържали към правилото да правят всички домашен отговорности до вечерта. Добрата стопанка трябвало да стартира домакинска работа заран и да приключи, преди залез слънце.
Ако някой продължи да поддържа семейството късно през нощта, хората приемали, че къщата й е в цялостен хаос. В това се вярвало, изключително по селата. Затова, с цел да не си скапват репутацията пред съседите, хората се опитвали да изнесат боклука, денем. Смятало се също, че вечер, дружно с отпадъците, човек отнася и щастието и благополучието си.
Защо би трябвало да седнете на пътеката?
Преди да тръгнете на пътешестване, някой имат вяра, че би трябвало да се седне на пътеката. Какво ще се случи, в случай че все имате време да седнете на летището или гарата? Предзнаменованието на езичниците, вещае, че по този начин пътуването ще е безвредно и занимателно.
 Урок за ръководство на времето: по какъв начин да използваме времето по-ефективно? (ЧАСТ I) Урок за ръководство на времето: по какъв начин да използваме времето по-ефективно? (ЧАСТ I)
Имате единствено 24 часа в денонощието. Имате опция да се възползвате оптимално от това време, само че в никакъв случай няма да получите повече от нег...
В някои култури имат вяра, че преди път, би трябвало да се остави самун и мляко на пътеката, само че също по този начин е всекидневно да се седне за малко. Смята се, че в случай че не извършите това, пътуването ще бъде несполучливо или у дома ще се случи нещо неприятно.
Защо се чука на дърво?
Когато приказваме за нещо неприятно, постоянно споделяме „ Да чукаме на дърво “. Ако ви звучи познато, то почукването по дърво три пъти, се прави, с цел да не нервира злите духове и демони. Смятало се, че духовете живеят на дърветата и по тази причина хората се обръщали към тях за помощ.
Ударите служили като зов към божествата за отбрана. Прави се три пъти, тъй като броят се счита за вълшебен в доста религии. Например в християнството Бог се отразява в три лица: Отец, Син и Свети Дух. Подобна процедура съществува в ислямските трактати и индийската философия.
Следва продължение ….
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР