Съществуват неписани правила на общуване и комуникация в социалните мрежи,

Съществуват неписани правила на общуване и комуникация в социалните мрежи, ...

Какво не трябва да правите във Facebook?.


Съществуват неписани правила на общуване и комуникация в социалните мрежи, които обаче много хора нарушават.

Фейсбук е лесен начин да останем свързани с широк кръг от хора, които нямаме възможност да срещаме всеки ден, а и такива, които не са ни близки, но търсим тяхното внимание.

Хората неусетно прекрачват границата на допустимата комуникация в социалните мрежи. Това е феномен, който се дължи най-вече на комфорта, който интернет дава – оставаме скрити зад екрана на електронното устройство и това ни дава възможност да реагираме по начини, които не бихме използвали в реалния живот.

Кои са нещата, които никога не трябва да правим във Фейсбук?

Не го използвайте за политическа трибуна

Въпреки че в последно време социалните мрежи биват използвани именно за тази цел от висши политици, не е препоръчително да го правите. Съобщенията и публикациите ви могат да бъдат обект на критики и нежелани тълкования, които могат или да ви донесат проблеми, или да предизвикат някои от приятелите ви да ви изтрият от списъка с такива.

Никога не публикувайте прекалено лична информация

Няма по-дразнещо нещо във Фейсбук от личните излияния, които предизвикват насмешка и подигравка от страна на приятелите и последователите. Освен това личната информация обикновено засяга и трети лица, които могат да пострадат от информацията, която представяте в профила си.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
По публикацията работи: Михаела Лазарова

Източник: dnes.bg