Съществуват не малко поверия и обичаи, свързани с този светъл

...
Съществуват не малко поверия и обичаи, свързани с този светъл
Коментари Харесай

На Бъдни вечер НЕ правете тези 3 неща

Съществуват не малко поверия и традиции, свързани с този ярък християнски празник. В днешно време не всяко семейство ги съблюдава, само че по-голямата част от семействата се пробват да се придържат към одобрените с епохи обичаи.

Днес ще ви разкажем кои са тези 3 неща, които не е целесъобразно да вършиме на Бъдни вечер, в случай че желаете годината ви да е отрупана с шанс, пари, здраве и обич.
3 неща, които не трябва да вършим точно на Бъдни вечер:
Това е едно от нещата, за които се твърди, че не трябва да се случва на този празник. Вярва се, че по този метод човек изкарва шанса от вкъщи си. Ако ли обаче потребността да станете от масата е наложителна, може да го извършите като приведете главата си надолу, без да споделяте никому накъде сте се запътили.
4 неща, които ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да сготвим за Бъдни вечер
Бъдни вечер е един от най-светлите християнски празници. На този ден трапезата е богато отрупана с постни ястия. Това е последният ден,...
Прочети повече Не бива да се става от масата, преди да сте пробвали всички ястия;
За да имате същински щастлива и късметлийска година, не би трябвало да напускате трапезата, преди да сте вкусили от всяко едно ястие. Дори да е единствено по един залък, не пропускайте да опитате от вкусотиите на трапезата.
Не бива да се употребява вода.
Прието е на Бъдни вечер да не се употребява вода. Тази напитка се заменя с алено вино или сокът от ошав. Ако гроздовата напитка не ви понася, умерено може да се почерпите с ошав. Разбира се, някои фамилии не съблюдават тази традиция и на масата си сервират вода. Не е проблем и вие да го извършите. Споделяме какви са били обичаите в предишното.

Пожелаваме ви светли и уютни празници в компанията на най-близките ви хора!

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР