Съществуват множество легенди и приказки за страшни същества, които бродят

...
Съществуват множество легенди и приказки за страшни същества, които бродят
Коментари Харесай

4 тайнствени същества, за които очевидци твърдят, че са реални

Съществуват голям брой митове и приказки за страшни същества, които бродят по Земята. Във всяка една просвета има най-малко едно такова страшилище, което някак остава неусетно от обществото, само че в редки случаи е било забелязвано от инцидентни хора. Дали в действителност съществуват чудовища, които се крият в сенките?

Едни от най-известните тайнствени създания са разказани в американските градски митове.

Вижте няколко от тайнствените същества, за които очевидци настояват, че са действителни:

Хората гущери



Има легенда, че някъде в недрата на Лос Анджелис се крият гущероподобни хора. Те живеели в загубен град, който преди 5000 години е бил погубен от метеор.

Геофизикът и минен инженер Уорън Шуфелт бил захласнат от откриването на изгубения град. Той считал, че в катакомбите се намират златни плочи и съкровища. Шуфелт чул за него от вожда на индианското племе хопи.

Той бил подготвен да разкопае центъра на града в търсене на гущероподобните хора, само че не получил позволение.

Според Шуфелт целият град имал формата на гущер.

Науката обаче отхвърля опцията за съществуването на цивилизация от хора гущери.

Дяволът от Ню Джърси



Най-известната легенда от Ню Джърси е обвързвана с дявола от Ню Джърси. Той бил видян за първи път в Ню Джърси през 1735 година, а след това и в Лийдс.

Дяволът бил полузвяр-получовек и обитавал територия от близо 2000 квадратни благи от югоизточната част на американския чат Ню Джърси.

Според легендата в бурна нощ през 1735 година жена от Лийдс родила своето 13-то дете. То се родило обикновено, само че момент по-късно се трансформирало в дявол и изхвърчало през отворения прозорец, надавайки злокобен вик

Мотман



Мотман или Човекът молец е мистериозно творение, което е било следено сред 12 ноември 1966 и декември 1967 година в регионите на Чарлстън и Пойнт Плезънт в Западна Вирджиния.

Повечето очевидци го разказват като създание с размерите на човек, което имало огромни рефлектиращи червени очи и големи криле като на молец. Други го разказват като безглаво страшилище с очи на гърдите.

Съществуват голям брой хипотези, които се пробват да обяснят огромния брой очевидци, като съгласно някои това е всеобща илюзия и чисто съвпадане, а съгласно други паранормално събитие и тайна доктрина.

Според някои очевидци Мотман е бил върху моста Силвър единствено часове преди нещастието в Пойнт Плезънт.

На Мотман е отдадена книгата на Джон Кийл „ Предсказанията на Мотман “ от 1976. През 2002 излиза и филмът „ Послания от мрака “ с присъединяване на Ричард Гиър.

Демонът от Доувър



Това създание е видяно три пъти в град Доувър, щата Масачузетс, на 21 и 22 април, 1977 година

Благодарение на външния му тип, има спекулации, че е извънземно идващо от друго измерение или плод на опит сред човек и извънземно.

Демоничното творение е с непропорционално огромна глава, с формата на любеница, искрящи оранжеви очи, дълги, тънки ръце и крайници, с тънки пръсти.

Хората имали нещастието да го срещнат свидетелстват, че е без окосмяване, с груба, плътна кожа с цвят и текстура на шкурка.

Твърдят още, че Демона няма ясно изразени черти на лицето, като нос, уши или уста. Височината му е малко над 90 см., и издава ужасяващ звук, който е нещо сред, вик на ястреб в комбиниране със съскане на змия.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР