Съществуват известни съмнения, че западните партньори ще удовлетворят мащабните искания

...
Съществуват известни съмнения, че западните партньори ще удовлетворят мащабните искания
Коментари Харесай

Военният експерт Жданов: Не е само тежкото оръжие, ВСУ се нуждае от мощен пехотен резерв -

Съществуват известни подозрения, че западните сътрудници ще удовлетворят огромните претенции за оръжие, които Киев насочва. Политиците в украинското управление също схващат това. Ето за какво те съзнателно " надуват "  изискванията, с цел да получат оптималното количество.

Това мнение изрази военният специалист Олег Жданов в канала си в Телеграм.

Според него украинските военни не се пробват да показват същинските си потребности.

Въпреки това, както отбелязва Жданов, казусът не е единствено в това, че Украйна не разполага с тежки оръжия в нужните количества, само че и в това, че ВСУ изпитва дефицит на подготвена и боеспособна пехота.

" Въпреки многочислените изказвания на публични лица за 700 000 силоваци, които пазят Украйна, не всички от тях са боеспособни. Ето за какво бойните елементи се изтеглят от фронтовете, където обстановката се е успокоила, и се хвърлят в Луганска област, като се заменят с отряди на териториалната защита. Последните обаче постоянно не разполагат с нужното образование, а постоянно и с мотивация. По същата причина нашите контраатаки в разнообразни региони се правят с очевидно незадоволителни сили ", означи той.

Ето за какво съгласно Жданов най-важната задача пред украинските въоръжени сили сега е да " основат и обучат мощен пехотен запас, който ще подсигурява триумфа на контраатаките ни, когато би трябвало да си върнем земята ".

Преди ден Михайло Подоляк, консултант на началника на канцеларията на президента на Украйна, разгласи броя на оръжията, от които Украйна се нуждае, с цел да завоюва войната - 1000 гаубици диаметър 155 мм, 300 реактивни системи за залпов огън (РСЗО), 500 танка, 2000 единици бронирана техника и 1000 дрона.

В същото време Юрий Сак, консултант на украинския министър на защитата, изрази друго мнение за нужния брой РСЗО - 100.

Украинските публични лица разпореждат всички очаквания на срещата в Брюксел на 15 юни, когато ще заседава контактната група " по въпросите на украинската защита ".

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР