Съществуващите ваксини срещу Covid-19 ще бъдат по-малко ефикасни срещу варианта

...
Съществуващите ваксини срещу Covid-19 ще бъдат по-малко ефикасни срещу варианта
Коментари Харесай

Фармацевтични компании се опасяват, че Oмикрон ще намали ефикасността на продуктите им

Съществуващите ваксини против Covid-19 ще бъдат по-малко ефикасни против разновидността Омикрон на ковид и ще са нужни няколко месеца, с цел да се създаде нова ваксина. Това предвижда шефът на американската фармацевтична компания Moderna в изявление за в. " Файненшъл таймс ".

Според Стефан Бансел ще има доста понижаване на ефикасността на имунизациите, добавя той и споделя, че данните за ефикасността на актуалните ваксини против Омикрон ще бъдат разполагаем в идните две седмици.

Бансел уточни, че учените са обезпокоени от Омикрон, тъй като 32 разновидности от неговите 50, се намират в шипчестия протеин, който е ключът за навлизане на вируса в организма. Според

Бансел актуалните ваксини няма да имат същата степен на резултатност, която са имали против разновидността Делта.

Moderna към този момент разгласи желание да създаде бустерна доза, която да е характерна за новия вид.

Pfizer също изрази такова желание. Според шефа на Моderna неговата компания може да достави сред 2 и 3 милиарда дози през 2022 година, само че ще бъде рисково да се ориентира цялото произвеждане към една характерна ваксина, ефикасна единствено против разновидността Омикрон, до момента в който към момента се популяризират и други разновидности на вируса.

Компанията Regeneron Pharmaceuticals Inc. също заяви, че нейното лекарство с моноклонални антитела против Covid-19 може да се окаже малко по-малко дейно против разновидността Омикрон на ковид.

Компанията обаче акцентира, че прогнозата не се основава на обширни данни, а на " ин витро разбори и структурно моделиране ", добавяйки, че са нужни спомагателни опити, " с цел да се удостовери и количествено оцени това евентуално влияние ".

Regeneron също по този начин разкри, че ще тества други моноклонални антитела против новия Covid вид и разгласи, че изпитването на първото характерно лекарство за Омикрон към този момент е почнало.

По-рано този месец, преди обаче да се появи разновидността Омикрон, компанията показа последно изследване, показващо, че единична доза от нейния коктейл с моноклонални антитела, прочут като REGEN-COV, понижава риска от заразяване с Covid-19 с 81.6%, като още след първия месец след приемането на REGEN-COV рискът от Covid-19 понижава с 81,4%.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР