Съществувала ли е сграда на плажа в Росенец, до т.

...
Съществувала ли е сграда на плажа в Росенец, до т.
Коментари Харесай

Поредно заседание по казуса Росенец

Съществувала ли е постройка на плажа в Росенец, до така наречен „ летни сараи “. Това ще се ревизира, в случай че има налични ортофотокарти от края на 70-те години. Днес продължава следващото дело в Бургаския административен съд.

На ортофотокарти, снимани след 1978 година, би трябвало да се вижда постройката на плажа в Росенец, за която Община Бургас издаде заповед за събарянето ѝ, тъй като е противозаконна.

Тезата стартира в последното правосъдно съвещание юристът на „ Стрейтлайн “ Иван Цанев, които апелират заповедта. Той уточни, че сходни карти би трябвало да има в Агенцията по геодезия и кадастър и на тяхната основа, в следствие, са правени и самите кадастрални карти.

Бургаският административен съд изиска по канален ред тези документи, в случай че те са налични в институцията и това ще стане ясно в днешното правосъдно съвещание.

Целта ни е да потвърдим, че тази постройка я е имало от дълго време и тя е част от договорката по покупка на парцелите в този регион, уточни Цанев.

Юрисконсултът на Община Бургас акцентира, че след постройката я няма в кадастралната карта, то тя не съществува писмено.

След информация от кадастъра, съдът ще реши дали да се задават нови въпроси на вещото лице, изготвило експертиза по делото.

Днешното съвещание е планувано за 13,30 ч.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР