Съществува зависимост между развитието на диабет със стреса на работното

...
Съществува зависимост между развитието на диабет със стреса на работното
Коментари Харесай

Зависимост между работното място и риска от диабет

Съществува взаимозависимост сред развиването на диабет със напрежението на работното място и неналичието на задоволителна обществена поддръжка, откриха израелски учени, представени от Science Daily.

Развитието на диабет вид 2 нормално се свързва с рискови фактори като затлъстяване, високо кръвно налягане и незадоволителна физическа интензивност.

Авторите на актуалното изследване от университета на Тел Авив показват, че стресът също играе решаваща роля.

Изследователите са открили, че въз основа на ниските равнища на обществена поддръжка и високите стресови равнища на работното място в дълготраен аспект може с акуратност да се предвижда заплахата от развиването на диабет, даже при чиновници в видимо положително здраве.

Учените посветили три години и половина на това проучване, в което били включени работещи мъже и дами.

Оказва се, че изискванията, в които работим, могат да понижат риска или да предивизвикат развиването на диабет от вид 2.

Доброволците, които получавали по-голяма обществена поддръжка на работното място, понижават с 22% вероятността да страдат от диабет, сочат данните от проучването.

За данните на проучването са взети поради рискови фактори като възраст, фамилна приемственост, равнище на физическа интензивност и показател на телесната маса.

Проучването е следващото, което свързва изискванията на труд с физическото и психическото здраве на хората.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР