Съществува теория, че пропускането на вечерята допринася за отслабването. Със

...
Съществува теория, че пропускането на вечерята допринася за отслабването. Със
Коментари Харесай

Защо не трябва да пропускате вечерята?

Съществува доктрина, че пропускането на вечерята способства за отслабването. Със сигурност доста от вас са се пробвали да се придържат към този метод, само че скоро са се отказвали. Наистина първоначално преходът към две хранения дневно се понася елементарно. След няколко дни, вечер, чувството за апетит стартира да се ускорява, написа actualno.com. В резултат на това човек не може да издържи и яде нещо преди лягане, вярвайки, че това няма да повлияе на диетата му.

Но хората, които непрекъснато пропущат вечерното хранене, след това натрупват тегло неусетно, разяснява китайският вестник Sohu. Тези хора се управляват от обстоятелството, че пропускайки някое от трите хранения, може да употребяват една трета по-малко калории от преди. Разбира се, това ще докара до леко понижаване на тежестта, само че по-голямата част от изгубените килограми ще бъдат заместени от водата. Впоследствие след известно време тежестта ще се върне и даже може да се усили.

Всъщност хората, които прескачат вечерята, и тези, които решат да отслабнат бързо, с цел да „ изгубят толкоз килограми за толкоз дни “, следват краткосрочни, нискокалорични, ниско-солни и нисковъглехидратни диети, които водят до бърза загуба на течности от тялото. Водата съставлява 70% от общото ни телесно тегло. Така загубата на течности, естествено, ще сътвори илюзията, че сте изгубили няколко кг. Ако след три дни се върнете към естествения си метод на живот или хапнете малко повече един път, тялото бързо ще си върне изгубената течност назад. Ако прекалите с такава загуба на тегло, можете да загубите освен вода, само че и скъпи за тялото мускули. Загубата на мускулна маса ще забави главния ви метаболизъм, оставяйки ви чувство, че набирате тегло даже от вода. Тоест, когато консумирате същото количество храна като преди, тялото освен ще върне изгубената вода назад, само че ще стартира да съхранява огромно количество мазнини. По този метод избягването на вечерята, както и диета с ниско наличие на мазнини, въглехидрати и други субстанции, е освен неефективно средство за намаляване, само че може да докара и до физическо безсилие.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР