Съществува риск, разбира се. Нашите съграждани, които пътуват до Великобритания

...
Съществува риск, разбира се. Нашите съграждани, които пътуват до Великобритания
Коментари Харесай

БСП: Ще се вият километрични опашки за смяна на личните документи

" Съществува риск, несъмнено. Нашите съграждани, които пътуват до Англия употребяват своите персонални карти към този миг. От 1 януари 2020 година този режим би трябвало да се промени, в случай че се случи сюжетът Брекзит без договорка ". Това съобщи пред БНР националният представител от " Българска социалистическа партия за България " и заместител - ръководител на комисията по вътрешна сигурност и публичен ред в Народното събрание Иван Иванов. Той разяснява риска от усложнения за българските жители, които ще пътуват от и до Англия от следващата година. По думите му през 2020 година следва да си сменят персоналните документи 1.6 млн. души. Той напомни, че през 2010 година е имало такава обстановка с километрични опашки пред бюрата за промяна на документи. " На прага на същата обстановка сме. През 2021 година броят на хората със промяна на документи е съвсем същият ", изрази мнение националният представител.

" Ситуацията с техническата подготовка на министерството на вътрешните работи по никакъв начин не е добра ", означи Иванов. Народният представител от левицата разяснява изявление на министъра на вътрешните работи Младен Маринов, който твърди, че ще се отворят бюра за правене на документи отвън Министерство на вътрешните работи - в това число в общински и правосъдни структури: " За страдание имам мощното подозрение, че тези ограничения ще бъдат осъществени - към днешна дата Министерството на вътрешните работи не разполага с техническата подготовка за сходно нещо ". Иван Иванов акцентира още, че сдобиването с сходна техника минава през разпределяне на средства от Министерството на финансите, осъществяване на социална поръчка и това е муден развой.

" Очакваме съществени усложнения идната година, в това число за жителите, които ще пътуват за Англия ", разяснява Иванов. Той изясни, че даже хората да желаят да си пуснат бърза поръчка за издаване на персоналните документи, въпросът е по какъв начин ще стигнат до гишетата, с цел да подадат настояването си. " Ще има загуба на време и разноски във връзка с налозите, които сме платили в държавния бюджет, тъй като всичко, което ще отиде за изнесени бюра, ще се случи с публичен запас, който най-вероятно се харчи повторно за едно и също нещо ", заключи Иванов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР