Съществува риск от изтичане на радиоактивни елементи в АЕЦ Запорожие.

...
Съществува риск от изтичане на радиоактивни елементи в АЕЦ Запорожие.
Коментари Харесай

Украйна предупреди за възможен радиоактивен теч в АЕЦ "Запорожие"

Съществува риск от приключване на радиоактивни детайли в АЕЦ " Запорожие ". Това твърди украинският държавен енергиен оператор, представен от БГНЕС. „ В резултат на периодически обстрели инфраструктурата на станцията е развалена, има опасности от приключване на водород и разпространяване на радиоактивни субстанции, а заплахата от пожар е висока “, оповестиха от ядрената организация в канала си в Telegram.

От обяд в събота централата " работи с риск от нарушение на стандартите за радиационна и пожарна сигурност ".

Окупираното от съветската армия нуклеарно оборудване, което е най-голямото в Европа, беше изключено от украинската енергийна мрежа в четвъртък за първи път в историята си заради " дейностите на нашествениците ", обявиха от " Енергоатом ". Сега двата работещи реактора на АЕЦ " Запорожие " още веднъж са свързани към електропреносната мрежа на Украйна.

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че ситуацията на място остава извънредно нестабилна. " Нека да подчертая, че обстановката остава много рискована и рискова ", сподели президентът в постоянното си вечерно послание късно нощес.

Той похвали украинските специалисти, работещи за " отбягване на най-лошия сюжет ". Зеленски бе безапелационен, че вероятно повторение на случилото се в четвъртък " още веднъж би сложило централата на една крачка от злополука ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР