Съществува реална опасност в следващите 3-4 години да не можем

...
Съществува реална опасност в следващите 3-4 години да не можем
Коментари Харесай

Министърът на отбраната: До 3-4 години има риск да не можем да си носим бойното дежурство

" Съществува действителна заплаха в идващите 3-4 години да не можем да си носим бойното дежурство сами ". Това сподели Димитър Стоянов, длъжностен министър на защитата при показване на екипа и целите в бранша. Той уточни като причина както войната в Украйна и наложените наказания по повод ремонтите на съветска техника, по този начин и закъснението с контракта за Ф-16.
Прочетете още
" Остатъчният запас на самолетите МИГ-29 ни разрешават да носим дежурство по еър полисинг доникъде на 2023 ", сподели още Стоянов. Той е подхванал диалог с полската страна за възможен ремонт на 6 мотора на самолетите. " Това обаче не е решение на казуса ", уточни министърът.

По думите на Стоянов първите нови самолети Ф-16 по птрвия транш се чака да дойдат през 2025-та година, а в оперативна подготвеност ще бъдат най-рано в края на 2026-та. " Не искам аз да бъда министърът на защитата, който ще снеме това дежурство, носено от 1952 година без минута спиране ".

Служебният министър е изискал информация в среща от посолства на разнообразни страни и дали може да ни бъдат доставени самолети на лизинг с образование на летателен и механически състав. ДСлед като бъде събрана тази информация, ще бъде показана в идващия парламент.

Той дефинира като втори по неотложност план офертата за втория транш на Ф-16. Първи е добиването на бойна техника за батальоонна група.

Няма да се правят рокади в министерството, в случай че няма потвърдени злоупотреби, акцентира още Димитър Стоянов.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР