Съществува реална опасност стопанисваният от Animal Rescue Sofia приют в

...
Съществува реална опасност стопанисваният от Animal Rescue Sofia приют в
Коментари Харесай

Да спасим Animal Rescue Sofia, осигурил дом и щастие на хиляди животинки

Съществува действителна заплаха стопанисваният от Animal Rescue Sofia подслон в Долни Богров да бъде затворен. Animal Rescue Sofia е дребна нестопанска, неправителствена фондация, която към този момент три години стопанисва втория по величина и първия по задомявания подслон в България.

В приюта работят 15 индивида, само че за това време са съумели да обезпечат дом и благополучие за над 2300 кучета, като в това време са кастрирани гратис за общността още 5400.

АРС е нещо особено – напълно българска организация на непринуден принцип, която се стреми да сътвори образцов модел за работа с бездомните кучета. Работата й се заплаща единствено от дарения при приблизително подаяние от 20 лв.. Организацията не получава никакви средства от страната, Европейски Съюз или непознати организации.

Ако всеки подари 20 лв., с цел да може да бъдат закупени нови пространства, в които да се реалокира приютът и където да продължи работата си и след Нова година, фондонабирателната акция би завършила за по-малко от месец.

„ В случай, че харесвате това, което вършим и желаете да продължим да работим за бездомничетата на града ни, ви апелирам, дарете и ни помогнете да се съсредоточим назад там, където можем да бъдем най-полезни – при кучетата. Благодаря ви “, написа на страницата на Animal Rescue Sofia Надя Станчева, шеф на АРС.

Стопанството, което от Animal Rescue Sofia желаят да закупят, е с обща повърхност 5700 м2, в него се намират следните постройки: Сграда 1 с повърхност 602 м2 (кучешка); Сграда 2 с повърхност 167 м2 (клиника);  Сграда 175 м2 (склад). Има ток и вода, до портала води асфалтирано пътче. Постройките са някогашни краварници, имат канали на подобаващите за почистване места и са в обичайно общо положение. Дворът е огромен, бетониран, има плътна, висока ограда.

Фермата се намира на към 300 метра от Ботевградско шосе, на по-малко от километър от сегашния подслон, тъкмо против Лукойл, близо до спирката на автобус 90. Тя към този момент е регистриран животновъден обект и има множеството нужни документи.

Цената за мястото и постройките са спазарени до 210 000Е или по 37Е на квадрат. Средствата за ремонта не са включени в тази сума – в този момент най-важното в този момент е кучетата ни да имат заслон, за удобствата ще се мисли следващата година.

„ Били сме в доста приюти из Европа и в България и считаме, че можем да превърнем остарялата плантация в един в действителност добре организиран и работещ подслон с по-малък брой животни за сметка на по-голяма оборотност “, безапелационни са от Animal Rescue Sofia.

Ако решите, че АРС би трябвало да продължи напред, можете да помогнете. Дори и с малко вашето присъединяване е от същинско значение – въпрос на живот и гибел за стотици, даже хиляди бездомни души.

Mожете да дарите 1 лев като изпратите SMS с текст: DMS DOG на къс номер: 17 777.
За клиенти на Виваком, М-тел и Глобул. Цена: 1 лев (не се начислява ДДС).

Повече информация може да видите на

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР