Съществува определен тип хора, на които просто не можете да

...
Съществува определен тип хора, на които просто не можете да
Коментари Харесай

Съществува определен тип хора, на които не можеш да помогнеш

Съществува избран вид хора, на които просто не можете да им помогнете. Дори и на въпросите не можете да им отговорите. Ако ви попитат „ Колко е часът? “, отговорът ви сигурно няма да ги задоволи.

Защо? Защото ще ви обвинят и ще ви държат виновни за всичките си проблеми. За целия им живот.

Те са неудачници, само че не от нормалните, от по този начин наречените " гневни жертви ". Те постоянно се оплакват, постоянно са възмутени и недоволни. Постоянно упрекват другите, нормално тези към тях, за своите несгоди. Завиждат на триумфа на другите, обрисуват живота си в мрачни краски, описват какъв брой са нещастни. Но постоянно някой различен е отговорен за това. Човекът до тях.

Дайте чаша вода в парещ ден на подобен жаден несретник и по-късно той ще каже, че водата е била отровена или прекомерно студена. Лошо. Той се е разболял след тази вода и към момента е болен.

Или пък ще каже, че водата му е донесла неприятен шанс. Пил я е преди 10 години. И целият му живот е отишъл на вятъра; омагьосал си го, това е ясно!

И въобще, ти си лаком, свидлив човек. Една чаша вода. Това ли е всичко, което можеш да направиш за един обречен на смърт човек?

Освен това водата се е разляла и е развалила костюма на жертвата. Това е за ваша сметка, несъмнено. Грешна чаша и прекалено много вода.

А в случай че сте продали водата, когато неудачникът е влезнал в магазина ви, тогава въобще не ви изпитвам завист. Очакват ви доживотни обвинявания и тормоз.

Е, в случай че сте дали отговор какъв брой е часът, цялостен живот ще ви упреква, че след това е просрочен. това, че сте дали отговор жестоко, неопределено. За това, че тонът ви е бил саркастичен. За това, че вие имате часовник, а жертвата няма. За обстоятелството, че сте си присвоили правото да определяте времето. Всъщност часът беше 14:42, а не 14:41, както казахте! Вие сте лъжци!

Мога да продължа до на следващия ден за евентуалните неща, в които ще ви обвинят. Съсипаният живот на жертвата и нейните премеждия в този момент лежат на съвестта ви. И това ще продължи до края на дните ви.

Не сте ли забелязали, че всички от дълго време са избягали от този вид? Изключение вършат тези, в които се е впил като кърлеж и които непрекъснато упреква за неуспехите си. Сега той се е вкопчил във вас. Чаша вода и " какъв брой е часът " са най-често срещаните трикове на тези подлеци.

Ето за какво е рисково да се оказва помощ на такива хора. А да им продадете нещо е още по-рисковано, по този начин да се каже.

Не постоянно е допустимо да се избегне контактът с сходни хора. Но едно е несъмнено – постоянно вие ще бъдете отговорни. И с хленчещ глас ядосаната жертва ще ви упреква за своите несгоди. Ще назовава несгоди най-обикновените житейски събития, през които всички прекосяваме. Така че ще се принудите да дадете чаша вода на този човек. Не можете да откажете.

Разбира се, отводът ви също няма да ви бъде простен. Цял живот ще ви упрекват, че сте отказали чаша вода на обречен на смърт човек. Или че даже не сте дали да изпият и една глътка от личната ви кръв, от която толкоз доста се нуждаят …

Автор: Анна Кирянова / cluber.com.ua

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР