Съществува мнение, че избягването на вечерята допринася за отслабването. Със

...
Съществува мнение, че избягването на вечерята допринася за отслабването. Със
Коментари Харесай

Защо не трябва да се отказвате от вечерята?

Съществува мнение, че избягването на вечерята способства за отслабването. Със сигурност доста от вас са се пробвали да се придържат към този метод, само че скоро са се отказвали. Може би просто ви липсваше мощ на волята? „ Със сигурност “, може да си помислите. Наистина първоначално преходът към две хранения дневно се понася елементарно. След няколко дни, вечер, чувството за апетит стартира да се ускорява. В резултат на това човек не може да издържи и яде нещо преди лягане, вярвайки, че това няма да повлияе на диетата му. Обаче тези хора, които непрекъснато отхвърлят от вечеря, след това натрупват тегло неусетно, разяснява китайският вестник Sohu.
Тези хора се управляват от обстоятелството, че пропускайки някое от трите хранения, може да употребяват една трета по-малко калории от преди. Разбира се, това ще докара до леко понижаване на тежестта, само че по-голямата част от изгубените килограми ще бъдат заместени от водата. Впоследствие след известно време тежестта ще се върне и даже може да се усили, добавя организация Фокус.
Всъщност хората, които прескачат вечерята, и тези, които решат да отслабнат бързо, с цел да „ изгубят толкоз килограми за толкоз дни “, следват краткосрочни, нискокалорични, ниско-солни и нисковъглехидратни диети , които водят до бърза загуба на течности от тялото. Водата съставлява 70% от общото ни телесно тегло. Така загубата на течности естествено ще сътвори илюзията, че сте изгубили няколко кг. Ако след три дни се върнете към естествения си метод на живот или хапнете малко повече един път, тялото бързо ще си върне изгубената течност назад.
Ако прекалите с такава загуба на тегло, можете да загубите освен вода, само че и скъпи за тялото мускули. Загубата на мускулна маса ще забави главния ви метаболизъм, оставяйки ви чувство, че набирате тегло даже от вода. Тоест, когато консумирате същото количество храна като преди, тялото освен ще върне изгубената вода назад, само че ще стартира да съхранява огромно количество мазнини. По този метод избягването на вечерята, както и диета с ниско наличие на мазнини, въглехидрати и други субстанции, е освен неефективно средство за намаляване, само че може да докара и до физическо безсилие.
И по този начин, по какъв начин да отслабнете тогава?
Най-добрият метод да отслабнете без да навредите на здравето си е да контролирате общите си калории на ден. Яжте уравновесена диета и избягвайте преяждането. В процеса на намаляване най-важното е да не бързате, нормално можете да отслабнете до един кг на седмица. Това е рационална степен на загуба на тегло, при която действителната телесна лой може да бъде понижена до мечтаното равнище.
Ако пропускането на вечерята е метод за понижаване на приема на калории за вас, е също толкоз дейно просто да ядете малко по-малко при всяко хранене. По този метод общият брой на употребяваните калории дневно ще бъде следен, само че ще бъде доста по-лесно да се придържате към подобен режим. Внезапният преход към две хранения дневно за тези, които са привикнали да ядат три пъти дневно, може да докара до засилен апетит, неприятно въодушевление и преяждане. Пропускането на вечерята може доста да понижи общото ви качество на живот. По-специално, в случай че откажете вечерята и в това време преяждате по време на обяд, не може да се приказва за загуба на тегло, в противен случай, ще натрупате още повече тегло.
Храненето три пъти дневно, до момента в който консумирате малко по-малко храна от нормално, въобще не е мъчно. Въпреки това хората, които не ядат закуска или ядат доста малко за закуска, не би трябвало да подценяват това хранене. Една добра закуска би трябвало да включва освен съществени храни като самун, бисквити, ориз или зърнени храни, само че най-малко две храни, съдържащи протеин, като яйца, мляко, месо, бобови растения или ядки, и най-малко един зарзават и плодът. За мнозина тази закуска ще наподобява доста насищаща.
Що се отнася до обяда, би трябвало да има и задоволително количество съществени артикули и ястия. Добрият обяд би трябвало да съдържа доста и разнообразни съставки. Ако желаете да отслабнете, тогава станете от масата с леко възприятие на апетит, не се наяждайте „ до край “. Не би трябвало да пренебрегвате и вечерята, в противоположен случай може да желаете да хапнете преди лягане, или ще бъдете принудени да заспите, чувствайки се гладен. За да намалите калориите за вечеря, прибавете по-малко олио и яжте повече зеленчуци, в сравнение с месо. Препоръчва се да се даде желание на зърнени култури или кореноплодни култури като съществени артикули. Например, заменете ориза с фасул или задушени сладки картофи. Най-добре е да ядете и домашни птици или морски блага. Сред зеленчуците е по-добре да изберете тъмнозелени или листни такива.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР