Съществува ли риск да пътуваме със самолет, докато COVID-19 е

...
Съществува ли риск да пътуваме със самолет, докато COVID-19 е
Коментари Харесай

Безопасно ли е да пътуваме със самолет по време на пандемия?

Съществува ли риск да пътуваме със аероплан, до момента в който COVID-19 е към момента на напред във времето? Човек умерено би могъл да допусна, че едно сходно тясно и цялостно с хора пространство, което не се вентилира добре, не е най-безопасното на света. Така ли е в действителност?

Едно от най-подробните изследвания по тематиката, извършено от учени от университета „ Йохан Волфганг Гьоте “ в Германия, демонстрира по какъв начин COVID-19 се популяризира сред разнообразни групи от пасажери по време на полет.

Като насочна точка учените изследват деликатно близо 5-часов полет на аероплан от Тел Авив до Франкфурт през март – преди маските да станат наложителни. На борда му е имало общо 102 души, в това число група от 24 туристи, която е била в контакт със инфектиран хотелиер в Израел. Туристите били подложени на проби при идването им във Франкфурт. Седем от тях дали позитивни проби за Коронавирус -19. Седем други били с позитивни проби при по-късни проучвания.

Между 4 и 5 седмици по-късно германските учени изследвали останалите 78 пасажери от полета. От тях единствено двама се оказали инфектирани. Те стояли от другата страна на пътеката на седемте инфектирани туристи. Но извънредно забавен бил фактът, че пътничка, намираща се директно пред инфектираните и дълго говорила с тях, не проявила симптоми на COVID-19.

Сандра Чисек, водещ създател на изследването, добавя, че още двама пасажери, които са се намирали зад седалката на екскурзиант с COVID-19, същно не са били инфектирани след полета.

Изследването е оповестено в JAMA Network Open.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР