Съществува ли извънземен живот? От къде е дошла водата на

...
Съществува ли извънземен живот? От къде е дошла водата на
Коментари Харесай

Космическа разходка в декемврийското издание на „Училище за авиация“

Съществува ли извънземен живот? От къде е пристигнала водата на нашата планета и знаем ли, че има галактически генезис. Това бяха част от тематиките, с които предизвика детското схващане астрофизикът доктор Владимир Божилов в последното за тази календарна година „ Училище за авиация “.


Децата научиха още за екзопланетите, които доста наподобяват на Земята. Те са планети към друга звезда в Космоса, с вода на повърхността и въздух, който може да се диша. За това изобретение на науката бе дадена Нобеловата премия по физика. Любопитно за най-малките беше да чуят за галактическите туристи на бъдещето и новите светове към далечните звезди.


Д-р Божилов приключи галактическата разходка с думите, че всеки може да бъде академик или изобретател в случай че не стопира да мечтае, има въображение и ентусиазъм.

Доброволческата самодейност „ Училище за авиация “ се организира за трета образователна година, като досега са взели присъединяване към 700 деца от разнообразни учебни заведения. Идеята на програмата е да запознае децата с тематики от авиацията и космонавтиката на наличен и понятен език.
През годините лектори са специалисти, измежду които: космонавтите Георги Иванов и Красимир Стоянов, водачът и изпълнителен шеф на „ България Ер “ капитан Янко Георгиев, водачът на Ербъс А380 Марио Бакалов, известната писателката Людмила Филипова – координатор за България на най-амбициозната интернационална стратегия за задача до Луната след програмата „ Аполо “ на NASA, Тихомир Димитров – основател на галактическата академия за деца Space Academy, Димитър Чунчуков - началник на авиационен образователен център в Директива за птиците РВД, авиационните психолози Десислава Георгиева и Елена Пенчева, авиоекспертът Христо Христов, ветерани от българската гражданска авиация, специалисти от летище София и други
„ Училище за авиация “ получи Годишна премия 2017 на Асоциацията на българските самолетни компании.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР