Съществува голям потенциал за засилване на двустранното търговско и икономическо

...
Съществува голям потенциал за засилване на двустранното търговско и икономическо
Коментари Харесай

Двустранната ни търговия с Южна Африка е достигнала 221 млн. долара

Съществува огромен капацитет за усилване на двустранното комерсиално и икономическо съдействие сред България и Република Южна Африка. Това съобщи заместник-министърът на стопанската система Лъчезар Борисов по време на Южноафриканския стопански и капиталов семинар, проведен от посолството на Република Южна Африка в София и Българската търговско-промишлена палата.

"Бихме желали да притеглим вложения от Южна Африка в области като високотехнологичната индустрия, осведомителните и информационните технологии, електрониката и електротехническото инженерство, машиностроенето, взаимното произвеждане на автомобилни елементи, фармацевтичните артикули и селското стопанство, " разясни Борисов. Той акцентира, че Министерство на стопанската система ще насърчи самодейностите, имащи за цел да допринесат за развиването на взаимноизгодното комерсиално и капиталово съдействие сред двете страни.

Заместник-министърът на стопанската система Лъчезар Борисов показа данни, съгласно които през 2018 година двустранната търговия е достигнала 221 млн. $, а българският експорт възлиза на 178 млн. $, вносът – на 43 млн. $. През последните години главните категории артикули изнасяни от България за Южна Африка са били нефтени масла, медни питейни заведения, електрически батерии, слънчогледово и шафраново масло, също по този начин и плодове. Продуктите, внасяни от Южна Африка, включват кожи от овце, вълна, въглища, моторни транспортни средства за транспорт на артикули, леки коли.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР