Съществува един общ проблем за всички устройства, предназначени за контрол

...
Съществува един общ проблем за всички устройства, предназначени за контрол
Коментари Харесай

Смарт-татуировки превръщат кожата Ви във фитнес-тракер

Съществува един общ проблем за всички устройства, предопределени за надзор на положението на организма на индивида, като да вземем за пример смарт-часовниците: те в действителност не са обвързани с потребителите, което ги кара да разчитат на ниска самостоятелност на батерията и безжична връзка. Дори и безбатерийната лепенка има своите ограничавания.

Изследователи от Харвард и Масачузетския софтуерен институт обаче считат, че тъкмо в тази сфера може да се реализира триумф: те са създали умни-татуировки, които дейно слагат в кожата датчици, проследяващи положението на здравето, без да се изисква никаква безжична връзка. Мастилото за татуировките реагира на химическия състав на интерстициална течност, която служи като знак за положението на кръвта. Ако в интензивността на мастилото се прояви зелен цвят, спортистите ще знаят, че организмът им е обезводнен, а в случай че зеленото мастило стане кафяво, то тогава това ще бъде предизвестие към диабетиците, че са с нараснало равнище на глюкозата.

За разлика от елементарните татуировки, с тези не се постанова да ходите цялостен живот. Учените имат намерение да създадат татуировките, тъй че да ги ползвате от самото начало, до момента в който се нуждаете от тях. Те могат да бъдат невидими, в случай че се изложат на светлина от избран тип. Ако не сте сигурни, че вярно разбирате обозначението на другите знаци на ръката Ви, то има особено приложение за смарт телефони, което ще Ви помогне да ги анализирате, с цел да получите информация за здравето си.

Няма да мине още доста време, преди да можете да получите татуировка, която с изключение на декоративна роля, ще има и много информативна. Въпреки, че планът въодушевява работата на художниците и учените, той също се сблъсква и с някои проблеми от етичен темперамент. Ако всички могат да видят вашата татуировка, то те постоянно ще могат да видят и равнището на захарта в кръвта Ви, когато бъдете по риза с къси ръкави. Но да погледнем казуса въпреки това: в случай че ви е омръзнало да носите на ръцете си устройство за надзор на вашето здраве, то новата технология може да се окаже по-удобна.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР