Съществени промени бяха предложени в проектобюджета на община Хасково на

...
Съществени промени бяха предложени в проектобюджета на община Хасково на
Коментари Харесай

Съществени промени в проектобюджета на Хасково

Съществени промени бяха препоръчани в проектобюджета на община Хасково на съвещание на Комисията по бюджет и финанси в Общинския съвет, оповестиха от там. Тя е изготвила нов план за решение, който ще бъде прегледан на идната сесия на Общински съвет идния петък.

На предходното съвещание на съветниците направеният от администрацията план не бе признат с претекста, че в него не са отразени направените на общественото разискване оферти. Сега се планува нарастване на приходната част, която касае локални действия, със 780 000 лв., като данъчните доходи би трябвало да се усилят с 350 000 лв., а неданъчните - с 430 000 лв.. Съответно разходната част се усилва също със 780 000 лв..

Комисията предлага промени в финансовите разноски, в които да бъдат заложени нови обекти, като "Водоснабдяване на село Маслиново " и "Проектиране на плувен басейн ". За поправки на уличната инфраструктура съгласно новото предложение би трябвало да бъдат изхарчени 300 000 лв. повече. Учредява се ново перо - еднократни финансови помощи за новородени, като във финансовия проект за него се отделят 200 000 лв..

С 300 000 лв. се понижават съгласно плана разноските за междинни месечни брутни заплати в общинското дружество "Екопрогрес ".

Сумата за културния календар на общината също търпи редукция, както и тази за спортния календар. Съществено обаче се завишават дотациите за просвета и за клубовете, които развиват детско-юношеския спорт, както и за подкрепяне на юношески действия. Ако бъде утвърден, нов разход ще бъде и прехвърлянето от 189 000 лв. по бюджетите на учебните заведения за защита и ремонтни действия.

Общинските съветници от комисията оферират още във финансовия проект да залегне точка, съгласно която кметът на община Хасково да не бъде оправомощаван да прави обезщетени промени по бюджета, без те да са гласувани от Общинския съвет.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР