Съществена част от приготвянето на кюфтета и кебапчета е изборът

...
Съществена част от приготвянето на кюфтета и кебапчета е изборът
Коментари Харесай

Коя е перфектната рецепта за едно от най-обичаните ястия в България!

Съществена част от приготвянето на кюфтета и кебапчета е изборът на кайма. У нас най-често се употребява кайма примес – 60% свинско месо и 40% телешко месо.
Свинската кайма е най-подходяща, като в нея наложително би трябвало да има и сланина, с цел да станат сочни и вкусни кюфтетата и кебапчетата, написа gotvach.bg.
Освен това е значимо по какъв начин ще бъде смляна. Ако имате опция да си купувате прясна кайма от магазин за месо, където ще я смелят пред вас, би било най-добре. Всеки добър месар знае по какъв начин е належащо да смели кайма за кюфтета и кебапчета.

Относно подправките – всяка стопанка има свои усет. Най-общо в каймата се поставя черен пипер, кимион, чубрица, лук – за кюфтетата, а за кебапчетата - кимион и черен пипер.

За да станат пухкави има още една съставна част, която бихте могли да добавите към всички останали подправки, които слагате по принцип – става въпрос за бира. Може и да ви звучи необичайно и да мислите, че бирата се употребява единствено с към този момент готовите кебапчета и кюфтета, само че откакто опитате един път ще се уверите, че не сте създали неточност.

Когато омесите каймата дружно с подправките и бирата, би трябвало да я оставите хубаво да поеме подправките. Най-добрият вид е да постои в ледник 1 ден, след което да я сложите в машина за месо и да я смелите още веднъж, само че този път да употребявате накрайник фуния. След това ще се наслаждавате на т.нар „ цвърчащи” кюфтета и кебапчета.

Колкото повече време имате опция да оставите каймата – толкоз по-добре. Ден–два е изцяло задоволително – каймата ще поеме задоволително от всички миризми, които сте добавили и крайният резултат ще бъде превъзходен.

Най-различни тънкости бихте могли да чуете от майсторите на скара за приготвянето на кюфтета и кебапчета - от съществени и значими оферти, като това скарата да е мощно намазнена и загрята преди да сложите продуктите, до това, че при печене кебапчетата би трябвало да се въртят единствено в едната посока. Както, несъмнено, и да им изпращате единствено позитивни мисли, до момента в който ги приготвяте.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР