Съществен прогрес отчита IDC в Централна и Източна Европа Cisco

...
Съществен прогрес отчита IDC в Централна и Източна Европа Cisco
Коментари Харесай

Пазарът на мрежово оборудване е във възход

Съществен напредък регистрира IDC в Централна и Източна Европа

Cisco господства пазара на Ethernet комутатори и маршрутизатори (източник: Csico)

Световният пазар на мрежово съоръжение показва убеден растеж през четвъртото тримесечие и цялата 2018 година, сочи настоящ отчет на анализаторската компания IDC.

В интервала октомври-декември продажбите на Ethernet комутатори (Layer 2/3) са генерирали доходи в размер на 7,8 милиарда $, което е растеж от 12,7%, а като цяло за годината пазарът на такива устройства се е нараснал с 9,1% до 28,1 милиарда $.
още по тематиката
В същото време сегментът на маршрутизаторите от корпоративен и операторски клас записва растеж от 15,6%, до 4,6 милиарда $ през тримесечието и от 1,8% до 15,5 милиарда $ за годината.

Съществен напредък регистрират анализаторите на пазара за комутатори (суичове) в Централна и Източна Европа. Подрегионът бележи растежи през тримесечието и годината надлежно от 14,9% и 12,6%. Продажбите на комутатори в Западна Европа пък са се нараснали надлежно с 12,1% и 9,1%.

Впечатляващ е мрежовият пазар в Саудитска Арабия, където бизнесът с комутатори е повишен с 44,8% през тримесечието и с 15,8% за годината. Като регистрира позитивната наклонност в международен мащаб, IDC чака продажбите на комутатори да продължат да нарастват и през цялата 2019 година.

На пазара за маршрутизатори (рутери) се следи растеж от 20,3% през тримесечието при операторското съоръжение, до момента в който при корпоративните устройства нарастването е 2,2%. Двете категории устройства реализират растежи от 2% и 1,2% като цяло за годината.

Топ 5 на производителите на мрежово съоръжение оглавява американската компания Cisco, която управлява 52,8% от пазара на Ethernet комутатори през 2018 година, спрямо 54,8% през 2017 година При маршрутизаторите Cisco държи 38,8% и записва спад от 2,7%.

В челната петица намират място още китайският колос Huawei, следван от Arista Networks, Hewlett Packard Enterprise и Juniper Networks, сочи настоящият отчет на IDC за продажбите на комутатори и рутери на международния пазар.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР