САЩ заявиха днес, че Северна Корея може би само след

...
САЩ заявиха днес, че Северна Корея може би само след
Коментари Харесай

САЩ и Северна Корея си размениха предупреждения за ядрени удари

САЩ обявиха през днешния ден, че Северна Корея може би единствено след месеци ще е способна да нанесе удар с нуклеарна балистична ракета против континенталната им територия, а Пхенян сподели, че Вашингтон обмисля изпреварващо нахлуване против него, съобщи Ройтерс.

Взаимните предизвестия бяха отправени на Конференцията по разоръжаването в Женева, дни откакто държавното управление на американския президент Доналд Тръмп съобщи, че ще усили нуклеарния капацитет на Съединени американски щати.

Само след няколко месеца Северна Корея евентуално ще е в положение да нанесе удар с балистични ракети с нуклеарен заряд против Съединени американски щати, сподели американският непрекъснат представител към конференцията Робърт Уд.

Той също по този начин съобщи, че арсеналите на Китай и Русия се усилват . Изказването му бе разкритикувано от делегациите на двете страни.

" Русия, Китай и Северна Корея усилват своите арсенали, като ускоряват ролята на нуклеарните оръжия в своите тактики за сигурност, а в някои случаи се стремят да създават нови нуклеарни качества, с цел да заплашват другите мирни страни ", сподели Уд.

Северна Корея упрекна Съединени американски щати, че се пробват да влошат обстановката на Корейския полуостров, като " разполагат огромни нуклеарни активи " покрай границите й и приготвят почвата за възможен изпреварващ удар против нея. Като се има поради естеството и мащабът на засиленото американско военно наличие (в района), това се прави с желание за нанасяне на изпреварващ удар против КНДР, сподели севернокорейският посланик Джу Йон-чхол.

" Американски чиновници, в това число министърът на защитата и шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ, неведнъж са говорили за нуклеарна и ракетна опасност от КНДР, с цел да оправдаят своя мотив за боен вид, а в американското държавно управление се разисква нова идея за така наречен разкървавен нос, стеснен изпреварващ удар против КНДР ", съобщи той.

Уд отвърна, като сподели: " Ако твърдите, че желаете мир, прекратете опитите си с нуклеарни и балистични ракети и спрете провокативното си държание и закани. "
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР