САЩ заявиха, че споразумението включва изтегляне на силите, окупирали местността

...
САЩ заявиха, че споразумението включва изтегляне на силите, окупирали местността
Коментари Харесай

САЩ казват, че Конго и бунтовническите групи се съгласяват на 3-дневно прекратяване на огъня преди ключовите избори, но се появяват пукнатини

Съединени американски щати обявиха, че съглашението включва евакуиране на силите, окупирали местността Мушаки - завладяна този месец от M23 — и път RP1030, главен маршрут за доставки в източно Конго. По-широкият район се бори с спор от десетилетия, защото повече от 120 въоръжени групировки се борят за надзор над минералните запаси или за отбрана на своите общности.

Във вторник някои от бунтовническите групи се дистанцираха от съглашението, заявявайки, че „ не ни визира “, а вместо това включва държавните управления на Конго и Руанда.

„ Вече не се доверяваме на този тип решения, тъй като това не е първият път, когато се афишира преустановяване на огъня “, Héritier Ndange, представител на Алианса на патриотите за свободно и суверенно Конго, сподели на брифинг за пресата, на който участваха и други групи.

Нито Конго, нито Руанда са коментирали обществено прекратяването на огъня, което съгласно Белия дом ще помогне „ напреднете с използването на ограниченията за създаване на доверие за отбрана на цивилните “, до...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР