САЩ затварят небето си за всички руски полети. Това обяви

...
САЩ затварят небето си за всички руски полети. Това обяви
Коментари Харесай

Путин много сгреши. САЩ затварят небето си за руски полети

САЩ затварят небето си за всички съветски полети. Това разгласи американският президент Джо Байдън малко след речта си "За положението на Съюза ", произнесена късно вечерта във Вашингтон.

"Днес разгласявам, че ще се присъединим към съдружниците си и ще затворим американското въздушно пространство за всички съветски полети и по този начин в допълнение ще изолираме Русия " сподели Байдън.

С решението, оповестено от Байдън, се преустановяват интервенциите на всички самолети, притежавани, сертифицирани, регистрирани, следени от, за или в интерес на който и да било съветски жител. Мярката влиза в действие до края на деня.

Руската инвазия в Украйна беше една от главните тематики в речта "За положението на Съюза " на Байдън пред Конгреса. Той съобщи, че Владимир Путин е единственият отговорен за украинската инвазия и даде обещание, че съветският водач ще заплаща висока цена в дълготраен проект.

По думите на Байдън преди шест дни съветският президент Владимир Путин “се опита да разклати самите основи на свободния свят, мислейки, че може да го подведе по неговите заплашителни пътища. Но той сбърка доста ”.

Американският президент сподели, че Путин не е решил готовността на Съединени американски щати и съдружниците да отговорят на съветската експанзия в Украйна.

Той похвали единодушието на Запада пред лицето на съветската експанзия, като съобщи, че техният обединен фронт "причинява болежка на Русия и поддържа народа на Украйна " и се закани, че със глобите ще се "отреже достъпа на Русия до технологии, които ще изцедят икономическата ѝ мощ и ще отслабят армията ѝ за години напред ”.

Акцент американският президент сложи върху авансово премислената и непровокирана офанзива на Путин против Украйна и отводът на Русия от дипломация. "Той [Владимир Путин] смяташе, че Западът и НАТО няма да реагират. Той си мислеше, че може да ни раздели вкъщи, в тази зала и в тази нация. Путин сгреши. Ние бяхме подготвени ", съобщи Байдън.

Американският президент съобщи, че експанзията на Путин единствено е предиздвикала международните демокрации да укрепят решимостта си да се опълчват на надигащите се автокрации. "И в този момент, откакто той работи, свободният свят му търси отговорност ”, сподели още Байдън.

Той съобщи, че американски военни няма да вземат участие в бойните дейности против съветските сили в страната.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР