САЩ започват процедура за въвеждане на втори рунд санкции срещу

...
САЩ започват процедура за въвеждане на втори рунд санкции срещу
Коментари Харесай

САЩ въвежда нови санкции срещу Русия

САЩ стартират процедура за въвеждане на втори рунд наказания против Русия за нарушение на възбраната за потребление на химическо оръжие. Това заяви формален представител на Държавния департамент.

Вчера изтече срокът, възложен на съветското държавно управление да обезпечи достъп на интернационалните инспектори до хранилищата на химическо оръжие и да даде гаранции, че такова оръжие не се употребява.

След като това не се случи, Държавният департамент рапортува на президента Тръмп, че Русия отхвърля да даде такива гаранции, глобите се вкарват автоматизирано, съгласно законите в Съединени американски щати свързани със възбраната на химически оръжия. Това е втория рунд на глобите, първият бе през август.

Новите наказания ще са много по-сериозни. Съединени американски щати ще понижат статута на дипломатическите си представителства в Русия, евентуално ще лимитират или забранят полетите на Аерофлот до американските градове, а ще има и съвсем цялостна възбрана за износа на артикули и технологии от Съединени американски щати за Русия. Възможно е да бъде обиден и банковия бранш.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР