САЩ започнаха първа кибероперация срещу предполагаема намеса на Русия на

...
САЩ започнаха първа кибероперация срещу предполагаема намеса на Русия на
Коментари Харесай

САЩ с първа кибероперация срещу Русия за защита на изборите

САЩ започнаха първа кибероперация против хипотетична интервенция на Русия на частичните избори през ноември, написа американският вестник " Ню Йорк таймс ".

Служители на американското Киберкомандване са атакували руснаци в опит да им попречат да повлияят на изборите през ноември посредством разпространяване на дезинформация. Предупредени са, че американското командване ги е изобличило и следи дейностите им, оповестиха източници пред изданието.

Не е ясно по какъв начин е отправено предизвестието - по електронната поща, чатове в интернет или друга електронна намеса.

Компанията, която включва задачи през последните дни, е първата кибероперация отвън Съединени американски щати за отбрана на американските избори, в това число и на междинните избори през ноември.

През юли ръководителят на Киберкомандването към Въоръжените сили на Съединени американски щати генерал-лейтенант Пол Накасон заяви, че в границите на тази конструкция се основава работна група за противопоставяне на опасност на Русия в киберпространството . Решението за основаването на групата е признато на фона на обвиняванията, че Москва се е намесила на президентските избори в Съединени американски щати през 2016 година
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР