САЩ заплашиха Египет със санкции заради намерението на страната да

...
САЩ заплашиха Египет със санкции заради намерението на страната да
Коментари Харесай

САЩ заплашиха Египет със санкции заради Русия

САЩ заплашиха Египет със наказания поради желанието на страната да закупи съветски изтребители, предава РИА Новости, представена от " Фокус ".
Възможната покупка от Египет на съветски изтребители ще изложи Кайро на риск от наказания от страна на Съединени американски щати, съобщи асистент държавният секретар на Съединени американски щати по политическите въпроси Кларк Купър по време на интернационалното авиационно ревю " Дубай 2019 ".
Според представителя на Държавния департамент придобиването на изтребители от Русия също ще сложи под подозрение опцията за по-нататъшно закупуване от Египет на американско съоръжение. Купър сподели още, че Вашингтон уведомява Кайро за рисковете при подписване на договорка с Русия.
По-рано The Wall Street Journal заяви, че Пентагонът и Държавният департамент в взаимно писмо предизвестяват египетските управляващи за вероятното въвеждане на ограничаващи ограничения при положение на придобиване на съветски изтребители Су-35. Според изданието ръководителите на американските външни и военни ведомства Майк Помпео и Марк Еспър приканват египетските си сътрудници да анулират договорката за Су-35.
Коментирайки тази информация, съветският сенатор Алексей Кондратиев упрекна Вашингтон в нарушение на интернационалните правила за търговия с оръжие. В коментар за РИА Новости той означи, че на мощно конкурентен пазар в доста области американците се пробват интензивно да ползват практиката на санкционен напън. Депутатът Андрей Красов от своя страна означи, че сходни ограничения се вкарват най-вече против страни, водещи самостоятелна външна политика.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР