САЩ замениха преговорите с Иран с диктат, пише в. "Монд".

...
САЩ замениха преговорите с Иран с диктат, пише в. "Монд".
Коментари Харесай

Френският в. Монд: САЩ втвърдяват още повече курса си към Иран

Съединени американски щати замениха договарянията с Иран с диктат, написа в. "Монд ".

Американският държавен секретар на Съединени американски щати Майк Помпейо употребява през вчерашния ден първата си огромна тирада за външната политика, с цел да насочи твърдолинейно обръщение, в което изиска от Ислямската република да промени горе-долу изцяло държанието си на международната сцена, написа в. "Ню Йорк таймс ".

Натискът едвам стартира. Скъсването на нуклеарния пакт с Иран е първа стъпка от дълъг и мъчителен развой, който има за цел да върже ръцете и краката на режима на аятолласите, написа в. "Паис ".

Съединени американски щати изобщо не имат намерение да предоговарят съглашението от 2015 година, а желаят да сключат ново, което да съдържа финален отвод от страна на Иран от каквито и да са нуклеарни упоритости, закриване на програмата за балистични ракети и завършек на експанзионизма в Близкия изток, добави испанското издание.

Част от дванадесетте американски претенции, които Техеран би трябвало да извърши, се отнасят за нуклеарния въпрос. Те се простират надалеч оттатък рамките на умиращото съглашение, което другояче е считано за най-стриктното в историята на битката против нуклеарното разпространяване. Но най-фрапантните претенции се отнасят за районното въздействие на Иран, от който Съединени американски щати желаят да се разпорежда единствено в личните си граници, добави френският вестник.

Съединени американски щати избраха да приложат политика на оптимален напън върху Иран, както направиха със Северна Корея. Вашингтон счита, че е принудил режима на Ким Чен Ун да смени тона и да стартира разговор с Южна Корея. В този случай обаче администрацията се ползваше с огромна интернационална поддръжка, изразяваща се в наказания, признати от Организация на обединените нации. Отказвайки да признае, че в Иран има и умерени политици като президента Хасан Рохани и външния министър Мохамад Джавад Зариф, американският държавен секретар разсъни още веднъж съмнения за американски скрит план за дестабилизиране и срутване на режима в Техеран, добави "Монд ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР