САЩ, заедно със Саудитска Арабия и Обединените Арабски Емирства (ОАЕ)

...
САЩ, заедно със Саудитска Арабия и Обединените Арабски Емирства (ОАЕ)
Коментари Харесай

Двата основни сорта петрол поскъпват, Brent се търгува над 74 долара за барел


Съединени американски щати, дружно със Саудитска Арабия и Обединените Арабски Емирства (ОАЕ) считат да поддържат предложенията на пазара на нефт по отношение на решението по отношение на Иран, се споделя в известие на Белия дом.

„ Съединени американски щати, Саудитска Арабия и Обединените Арабски Емирства, три от най-големите страни дружно с нашите сътрудници и другари са последователи в поддръжка на предложенията на международния пазар “ се споделя в известието. Белият дом популяризира изказване за това, че президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп е взел решение да не продължава изключването от петролните наказания против Иран на редица страни. „ Президентът Доналд Тръмп реши да не възобновява дейностите по вноса на нефт “, се споделя в известието.

По-рано в понеделник Белият дом популяризира изказване за това, че президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп е взел решение да не продължава изключването от петролните наказания против Иран на редица страни. „ Президентът Доналд Тръмп реши да не възобновява дейностите по освобождението (на редица страни) от вноса на нефт “, се споделя в известието.
Очаква се, че Съединени американски щати от 2 май няма да дават изключение за страните, които в този момент внасят ирански нефт. Иран е на 4-то място измежду страните от ОПЕК по рандеман на нефт.

Междувременно в Twitter държавният секретар Майк Помпео изрази мнение, че петролният пазар няма да изпитва недостиг на нефт. Спред него международният пазар е добре екипиран. „ Уверени сме, че той ще остане постоянен при отводът от покупката на ирански нефт “, декларира той.
Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп пък разяснява също в Twitter, че „ Саудитска Арабия и другите страни от ОПЕК с лекост ще могат да запълнят разликата при доставките на нефт след пълноценните ни наказания против иранския нефт “.

В същото време обаче, без значение от изказванията, петролният пазар реагира. Цените на двата съществени сорта нефт – Brent и WTI потеглиха нагоре и повишаването им в ранните вечерни часове надвишават предварителните упования.

Фючърсът за юни за петрола вид Brent на лондонската борса ICE Futures нарастна със значителните 3,14 % и доближи до 74,31 $ за барел.
Договорът за юни за петрола вид WTI се увеличи с 2,674 % - до 65,83 $ за барел. Така на процедура двата сорта обновиха най-високите равнища от октомври 2018 година.
На този декор остава незнайно какво ще се случи и със договорката ОПЕК+, а това още повече тормози пазара.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР