САЩ забраняват от 20 септември (неделя) свалянето на американска територия

...
САЩ забраняват от 20 септември (неделя) свалянето на американска територия
Коментари Харесай

САЩ забраняват приложенията ТикТок и УиЧат от 20 септември

Съединени американски щати не разрешават от 20 септември (неделя) свалянето на американска територия на създадените в Китай мобилни приложения ТикТок (TikTok) и УиЧат (WeChat). Това разгласи в петък американското министерство на търговията, представено от международните организации.

От тази дата се спиро разпространяването на двете приложения, техни ъпдейти и свързани с тях кодове посредством американски магазини за мобилни приложения. Не се позволява също по този начин превеждането на парични суми посредством УиЧат.

Предлагането на интернет хостинг, мрежи за разпространяване на наличие, услуги по пренос на файлове и пиъринг към УиЧат, както и потреблението на кода на приложението в различен програмен продукт или услуги също са обхванати от възбраната, в действие от неделя.

От 12 ноември същите ограничавания ще се отнасят и за ТикТок, в случай че до тогава не се подпише договорката за пазаруването на приложението, което сега е на китайската компания БайтДенс (ByteDance), от американския софтуерен тръст " Оракъл " (Oracle)

Белият дом към момента не е одобрил офертата на Оракъл, тъй като наподобява не става дума за пълноценна продажба на мобилното приложение, а по-скоро за основаване на смесено сдружение.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР