САЩ за първи път водят в ежегодна класация на Световния

...
САЩ за първи път водят в ежегодна класация на Световния
Коментари Харесай

САЩ са най-близо до „идеалното състояние”

САЩ за първи път водят в годишна ранглиста на Световния стопански конгрес за най-конкурентоспособната стопанска система в света от финансовата рецесия през 2008 година, оповестява " Политико ".

Съединени американски щати са най-близо до " конкурентоспособния лимит " или " идеалното положение " с 85,6 пункта. В челната петица влизат Сингапур (83,5), Германия (82,8), Швейцария (82,6) и Япония (82,5). Холандия е на шесто място, Англия - осмо място, Швеция - девето място и Дания на десето място. България е на петдесет и първо място с 63,6 точки. На последно място са Чад, Йемен и Хаити.

В проучването са включени общо 140 страни.

При правенето на отчета е употребена нова методология, за се уловят динамичностите в международната стопанска система през Четвъртата индустриална гражданска война, която се характеризира със комбинация от изкуствен интелект, киберсигурност, генериране на хрумвания и други фактори.

В новата карта за конкурентоспособността са включени 98 знака, като се употребява канара от 0 до 100, която е построена на 12 стълба, които означават какъв брой близо е стопанската система до " идеално положение " или " лимит " в региона на конкурентоспособността. Стълбовете са инфраструктура, институции, приемане на осведомителни и информационни технологии, макроикономическа непоклатимост, опазване на здравето, умения, произвеждане, пазар на труда, финансова система, размер на пазара, бизнес динамичност и иновационни благоприятни условия.

В отчета се отбелязва, че множеството стопански системи са надалеч от " лимит " в конкурентоспособността. Средното равнище е 60 пункта. Чад е на последно място с 35,5 точки. Аржентина е най-лошо представящата се стопанска система от Г-20.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР