САЩ, Южна Корея и Япония ще провеждат заедно годишни военни

...
САЩ, Южна Корея и Япония ще провеждат заедно годишни военни
Коментари Харесай

САЩ, Южна Корея и Япония ще провеждат годишни военни учения

САЩ, Южна Корея и Япония ще организират дружно годишни военни учения и тристранни срещи съгласно сделките на държавните водачи, които се срещнаха в Кемп Дейвид по самодейност на президента Джо Байдън.

Вашингтон, Сеул и Токио основават гореща линия за връзка, с цел да разискват реакциите при възможни закани. Освен това не престават поддръжката си за Украйна след съветската инвазия. Ще обменят и информация за ракетните проби на Северна Корея, които зачестиха през последните месеци.

Разговорите се организираха на фона на напрежението с Пхенян и Пекин и засилените военни учения в Южнокитайско море, в някои от които взе участие и Русия.

Байдън назова контрактуваните решения „ Принципите на Кемп Дейвид “, а – по думите му – срещата е била историческа. Американският президент съобщи, че тя не е била с фокус единствено върху Китай.

 
Тази среща беше за връзките и съдействието сред нас по редица въпроси, оттатък непосредствените проблеми, за които стана дума. Говорихме за по-мирен и проспериращ Тихоокеански район. Регион, който би бил от изгода за всички, живеещи там, и за света, в случай че действаме вярно.
Джо Байдън, президент на Съединени американски щати

Байдън пробва да сближи сътрудниците си в Азия, разграничени поради колониалното минало на Япония, която владее Корейския полуостров няколко десетилетия, до края на Втората международна война – също противоречива тематика за Сеул и Токио.

От Китай подлагаха на критика лидерската среща, още преди да е почнала и обявиха, че това е опит за основаването на боен алианс, сходен на НАТО, в Тихоокеанския район. От Белия дом отхвърлиха тези изказвания.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР