САЩ взеха решение значително да увеличат военното си присъствие в

...
САЩ взеха решение значително да увеличат военното си присъствие в
Коментари Харесай

САЩ увеличават десетократно военния контингент в Полша

САЩ взеха решение доста да усилят военното си наличие в Полша, съобщи полският министър председател Матеуш Моравецки.
" Съединените щати, най-силният ни съдружник, с помощта на напъните на президента Анджей Дуда и министъра на националната защита, взеха решение да усилят контингента на войските на Съединени американски щати в Полша над 10 пъти ", сподели той в тирада в Сейма.
През лятото Варшава и Вашингтон подписаха взаимна декларация за военно съдействие. Според документа, размерът на военния контингент би трябвало да нарасне с хиляда души от сегашните 4 500.
Страните също се договориха за разположение на военни и техника на територията на републиката, а Познан беше определен за място на щаба, заяви РИА Новости.
От Варшава обявиха, че по този метод командването на американските войски на източния фланг на НАТО ще се реалокира в Полша.
През септември водачът на ръководещата партия Право и правдивост (PiS) Ярослав Качински съобщи, че в началото не се възнамерява непрекъснато американско наличие в границите на алианса. Според него геополитическата обстановка през последните години " е довела до смяна в позицията на зпадните съдружници, в частност на Съединени американски щати ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР