САЩ все още преговарят с Русия за сделка за освобождаване

...
САЩ все още преговарят с Русия за сделка за освобождаване
Коментари Харесай

САЩ и Русия преговарят за освобождаване на затворници

САЩ към момента договарят с Русия за договорка за освобождение на затворените американци Бритни Гринър и Пол Уилън, но Москва не е предоставила " сериозен отговор " на нито едно от предложенията й. Това съобщи почитан американски посланик, представен от Ройтерс.

Елизабет Руд, посланикът на Съединени американски щати в Москва, сподели пред съветската държавна осведомителна организация РИА, че договарянията не престават. Съединените щати сложиха значимо предложение на масата. Ние проследихме това предложение и предложихме други възможности. За страдание, досега Руската федерация не е предоставила сериозен отговор на тези оферти, посочи тя.

От Белият дом оповестиха, че диалозите с Русия не престават. " Искаме и двамата да се приберат допустимо най-бързо и тази администрация ще остане ангажирана с тази задача ", съобщи представителят на националната сигурност Джон Кърби.

Баскетболната звезда Бритни Гринър беше отведена този месец в наказателна колония в съветския район Мордовия, с цел да излежи деветгодишна присъда за опиати, откакто беше задържан през февруари с патрони за вейп, съдържащи масло от канабис. По време на процеса тя сподели, че ги е употребила, с цел да облекчи болката от спортни пострадвания и не е имала желание да нарушава закона.

Пол Уилън, някогашен морски пехотинец на Съединени американски щати, излежава 16 години затвор в същия район по обвинения в шпионаж, които той отхвърля.

По-рано този месец съветският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков сподели, че се надява да постигне съгласие за замяна на пандизчии, която може да докара до освобождението на Виктор Бут, наказан съветски трафикант на оръжие, който е в пандиза в Съединените щати.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР