САЩ все още е най-големият глобален телекомуникационен пазар, като може

...
САЩ все още е най-големият глобален телекомуникационен пазар, като може
Коментари Харесай

Ще спечели ли психологическата стратегия на Тръмп срещу Huawei?

Съединени американски щати към момента е най-големият световен телекомуникационен пазар, като може би Китай ще го догони в идващите 1-2 години. Това предвижда в ефира на Bloomberg TV Bulgaria специалистът по киберсигурност Спас Иванов.

„ В един миг би трябвало всички телекоми да се преоборудват към 5G. Това постанова да се избере реализатор. Да, Huawei е в действителност най-атрактивен подобен като цени и периоди. Но в един миг Америка да отхвърля да изтекат голямо количество пари към Китай, а това е част от тактиката на Тръмп. Най-лесно е да се упрекна евентуалния снабдител в тази ситуация в нарушаване на сигурността “, разяснява специалистът.

Генезисът на конфликта сред непокорните

" Историята датира от 2012 година, когато английската компания Biosystems беше хакната и от там бяха извадени чертежите и разнообразни осведомителни системи за съоръжение на F-35. Подозираше се, че част от оборудването от Huawei е съдействала за този хак. Huawei е един от дребното типове смарт телефони, които не употребяват американски процесори. Ударът против него по всяка възможност ще бъде заплатен от американските консуматори. Този удар значи избор на различен снабдител. Всички от другите снабдители създават елементи или задачите съставни елементи в Китай ", счита Спас Иванов.

Той уточни, че Huawei сега има към 200 хиляди души личен състав, от които 80 хиляди са съсобственици. „ Самите чиновници се усещат ангажирани с триумфа на компанията и това прави моделът на компанията невиждан, конкурентен и еластичен “, разясни още експертът.

Съединени американски щати против Huawei на европейска територия

Спас Иванов е на мнение, че макар оставката на английският министър на защитата Гевин Уилямсън сериозен удар по упоритостите на Тръмп нанесе английският комитет по сигурност, който съобщи, че не открива опасности Huawei да построява тяхната 5G система, само че единствено в хардуерно отношение. „ Франция също не открива особени терзания “, удостовери той.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР