САЩ внезапно наредиха на Китай да затвори консулството си в

...
САЩ внезапно наредиха на Китай да затвори консулството си в
Коментари Харесай

САЩ затвориха консулството на Китай в Хюстън

САЩ ненадейно подредиха на Китай да затвори консулството си в Хюстън , оповестиха от Министерството на външните работи на азиатската страна, представено от Агенция Франс Прес и " Блумбърг ".

Решението на Вашингтон е определяно като " политическа провокация ", която в допълнение ще навреди на дипломатическите връзки.

" Китай прикани Съединени американски щати неотложно да отдръпват неправилното си решение или Китай несъмнено ще предприеме съответния и нужен отговор ", сподели представител на китайското ведомство.

Той добави, че във вторник управляващите на Съединени американски щати са поискали от китайското държавно управление да си затвори консулството.

Представителят акцентира, че решението на Съединени американски щати е едностранен ход. Пекин се закани да отговори с " твърди контрамерки ", в случай че Вашингтон не анулира дейностите си. Китайското държавно управление упрекна американските управляващи в оказване на тормоз над китайски дипломати и заплашване на китайските студенти, като конфискува персонални електронни устройства и ги задържа без причина. Подчертава се, че китайските дипломатически задачи и личният състав постоянно получават бомбени и смъртни закани.

Китай остро осъжда грубото нарушаване и неоправдания ход, който ще саботира китайско-американските връзки, акцентира китайският представител.

" Това е политическа провокация, едностранно подхваната от американската страна, която съществено нарушава интернационалното право...и двустранното консулско съглашение сред Китай и Съединени американски щати ", разгласи представителят.

This video shared with us by a viewer who lives next to the Consulate General of China in #Houston shows fire and activity in the courtyard of the building.
DETAILS SO FAR: https://t.co/2cOeKoap96 pic.twitter.com/0myxe6HIlC
— KPRC2Tulsi (@KPRC2Tulsi) July 22, 2020
Съединени американски щати дадоха 72 часа на Китай да затвори консулството си в Хюстън.

Полицията и пожарната работа в американския град пристигнали в постройката на консулството във вторник вечерта след сигнал, че се горят документи в отворени контейнери в двора на комплекса , оповестяват локални медии, базирайки се на полицията.

Пожарникарите и служителите на реда не са позволени в задачата. По-късно пожарът е изгасен . Няма потърпевши хора.

Напрежението сред двете страни ескалира през последните месеци, като Съединени американски щати и Китай са в конфликт в редица сфери, в това число на икономическо и политическо равнище.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР