САЩ включиха в санкционния си списък 14 руски петролни танкера,

...
САЩ включиха в санкционния си списък 14 руски петролни танкера,
Коментари Харесай

САЩ включиха в санкционния си списък 14 руски петролни танкера

САЩ включиха в санкционния си лист 14 съветски петролни танкера, с цел да лимитират приходите на Москва от търговия с петрол. Мярката цели да спомага за използването на ценовия таван, натрапен от Запада на съветския петрол след нахлуването в Украйна, оповестиха организациите.

Американското Министерство на финансите заяви, че постанова наказания на държавната корабна компания " Совкомфлот " и разгласи, че дава 45-дневен период на 14 нейни танкера да разтоварят петролния или различен товар, който те биха могли да транспортират, преди публично да попаднат под ударите на наказателните ограничения.

Ценовият таван има за цел да ограничи приходите на Москва от продажбата на петрол, без да стопира изцяло доставките на съветски нефт, с цел да не се провокират разтърсвания на международните пазари на енергоносители, предава Българска телеграфна агенция.

" Правим идната крачка, санкционирайки най-голямата съветска корабна компания и оператор на плавателни съдове. Това е голям удар по сенчестата ѝ активност ", съобщи заместител финансовият министър на Съединени американски щати Уоли Адейемо. " Навлизаме в идващия стадий от увеличението на цената, която заплаща Русия (за войната в Украйна), правейки това по виновен метод, с цел да понижим рисковете. "

Преди това коалиция, включващата седемте водещи международни стопански системи (Г-7), Европейски Съюз и Австралия се контракти за въвеждането на ценови таван от 60 $ за барел за съветския нефт.

Русия е един от най-големите експортьори на петрол в света.

Санкциите против " Совкомфлот " и 14-те танкера бяха въведени в навечерието на втората годишнина от началото на войната в Украйна.

Вчера още веднъж поради годишнината, само че и поради гибелта на съветския опозиционен лидер Алексей Навални Вашингтон глоби 500 физически и юридически лица, свързани с Русия.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР