САЩ виждат признаци, че сирийското правителство може да използва химическо

...
САЩ виждат признаци, че сирийското правителство може да използва химическо
Коментари Харесай

САЩ предупредиха за възможни нови атаки с химическо оръжие в Сирия

САЩ виждат признаци, че сирийското държавно управление може да употребява химическо оръжие, в това число хипотетична офанзива с хлор в неделя в Северозападна Сирия. Това съобщи през вчерашния ден американският Държавен департамент, представен от " Ройтерс ".

" Все още събираме информация за този случай, само че още веднъж предизвестяваме, че в случай че режимът на (сирийския президент Башар) Асад употребява химически оръжия, ние от Съединени американски щати и съдружниците ни ще отговорим бързо и по съответния метод ", уточни американското външнополитическо ведомство.

Руската войска заяви, че екстремисти в Северозападна Сирия са подхванали офанзива против сирийските държавни сили, съобщи " Асошиейтед прес ".

Ген.-майор Виктор Купчишин, началник на съветския Център за помиряване в Сирия, сподели, че обвързваните с " Ал Кайда " екстремисти са почнали офанзивата през вчерашния ден в провинция Идлиб, и добави, че в нея вземат участие и танкове.

Руският боен представител уточни, че сирийската войска оказва отпор.

Купчишин добави, че пленени от сирийската войска екстремисти са съобщили за проект за образуване на подправена химическа офанзива в градовете Саракиб и Джарджаназ и за обвинение на държавните сили за нея. Той съобщи, че екстремистите са образували особено " Химическо крило ", с цел да създават и натрупат ресурси от отровни субстанции.

Активисти и организацията Сирийски център за наблюдаване на човешките права оповестиха, че в северните покрайнини на град Хама в Централна Сирия също е подхваната атака против държавните сили, а задачата ѝ е бунтовниците да си върнат изгубените по-рано през този месец територии в региона, съобщи ДПА. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР