САЩ виждат признаци, че сирийското правителство може да използва химическо

...
САЩ виждат признаци, че сирийското правителство може да използва химическо
Коментари Харесай

САЩ виждат признаци за възможна употреба на химическо оръжие от сирийското правителство

САЩ виждат признаци, че сирийското държавно управление може да употребява химическо оръжие, в това число хипотетична офанзива с хлор в неделя в Северозападна Сирия. Това съобщи през вчерашния ден американският Държавен департамент, представен от Ройтерс.

"Все още събираме информация за този случай, само че още веднъж предизвестяваме, че в случай че режимът на Асад употребява химически оръжия, ние от Съединени американски щати и съдружниците ни ще отговорим бързо и по съответния метод ", уточни американското външнополитическо ведомство.

Руската войска заяви, че екстремисти в Северозападна Сирия са подхванали офанзива против сирийските държавни сили, съобщи Асошиейтед прес.

Ген.-майор Виктор Купчишин, началник на съветския Център за помиряване в Сирия, сподели, че обвързваните с Ал Каида екстремисти са почнали офанзивата през вчерашния ден в провинция Идлиб, и добави, че в нея вземат участие и танкове.

Руският боен представител уточни, че сирийската войска оказва отпор.

Купчишин добави, че пленени от сирийската войска екстремисти са съобщили за проект за образуване на подправена химическа офанзива в градовете Саракиб и Джарджаназ и за обвинение на държавните сили за нея. Той съобщи, че екстремистите са образували особено "Химическо крило ", с цел да създават и натрупат ресурси от отровни субстанции.

Активисти и организацията Сирийски център за наблюдаване на човешките права оповестиха, че в северните покрайнини на град Хама в Централна Сирия също е подхваната атака против държавните сили, а задачата й е бунтовниците да си върнат изгубените по-рано през този месец територии в региона, съобщи ДПА.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР